Παρασκευή 19 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Απεργούν σήμερα

Επέβαλλαν την αγωνιστική διεκδίκηση νέων ασφαλιστικών κατακτήσεων, κόντρα στην πλειοψηφία της ΟΤΟΕ

Την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2002 διεκδικούν σήμερα οι τραπεζοϋπάλληλοι όλης της χώρας, με την 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΟΤΟΕ. Μια απεργία που στην πράξη οι εργαζόμενοι του κλάδου τη μετέβαλλαν σε 48ωρη, επιβάλλοντας και το ασφαλιστικό ως ένα από τα αιτήματα, με τη μεγάλη συμμετοχή τους στη χτεσινή πανεργατική απεργία, καλυπτόμενοι από τα Εργατικά Κέντρα. Η Επιτροπή Αγώνα Τραπεζοϋπαλλήλων έχει απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και σε αυτή την απεργία, ώστε οι τραπεζοϋπάλληλοι να κάνουν δική τους υπόθεση και με τα δικά τους αιτήματα, την κατάκτηση νέων ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Συμμετέχοντας στην απεργία χτες, οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα με πολλούς αποδέκτες:

-- Στους εργοδότες ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν την προκλητικότητά τους, η οποία εκφράστηκε με την πρόταση για αυξήσεις 2,8% και μείωση του χρόνου εργασίας στις 37 ώρες τη βδομάδα (από 38 και 20') με αντάλλαγμα την αύξηση κατά 5,5 ώρες του εβδομαδιαίου ωραρίου συναλλαγών και τη μη πληρωμή των υπερωριών!

-- Στην κυβέρνηση και στην πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΤΟΕ, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν οποιαδήποτε αφαίρεση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και ότι θα αντιδράσουν στα αντιασφαλιστικά μέτρα, ενάντια σε όποιον τα προωθεί.

Χαρακτηριστικό είναι ωστόσο, ότι η ΟΤΟΕ σε χτεσινή ανακοίνωσή της δε διέθεσε ούτε μια λέξη για τη συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων στην πανεργατική απεργία, η οποία - αν όχι τίποτα άλλο - ενισχύει και τη σημερινή κινητοποίηση!!!

Το μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα με την ταυτόχρονη ένταξη του ασφαλιστικού στις απεργιακές διεκδικήσεις, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις μεθοδεύσεις των παρατάξεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στην ΟΤΟΕ, ενισχύοντας τη θέση που ξεκάθαρα έθεσε η ΕΣΑΚ Τραπεζών και στη συνέχεια η Επιτροπή Αγώνα Τραπεζοϋπαλλήλων, για: νέες ασφαλιστικές κατακτήσεις και τη διεκδίκηση ικανοποιητικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, με μισθό 300.000 δρχ. στο 1ο κλιμάκιο και ωράριο από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8 π.μ. - 3 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ