Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Καταγγέλλει επιθέσεις από φασιστοειδή για να ανακοπούν αγωνιστικές διαθέσεις

«Δεν υπάρχει τόπος για τον φασισμό», διεμήνυσαν μέλη και φίλοι του ΚΚ Τουρκίας με πορεία μετά την επίθεση
«Δεν υπάρχει τόπος για τον φασισμό», διεμήνυσαν μέλη και φίλοι του ΚΚ Τουρκίας με πορεία μετά την επίθεση
Θρασύδειλες επιθέσεις από φασιστικές ομάδες δέχτηκαν μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚΡ) και άλλοι αγωνιστές, φοιτητές που πρωτοστατούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα της σπουδάζουσας νεολαίας.

Την Τρίτη 21 Νοέμβρημια ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκε σε φοιτητές - μέλη του TKP, που έπαιρναν μέρος σε εξετάσεις στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Αγκυρας. Στην επίθεση - από την οποία τραυματίστηκαν ελαφριά δύο μέλη του TKP - αντέδρασαν διάφοροι πολίτες που βρίσκονταν γύρω από τη σχολή τη στιγμή της επίθεσης.

Παρόμοια απόπειρα επίθεσης από φασιστοειδή είχε σημειωθεί και την αμέσως προηγούμενη βδομάδα, με ενέδρα που στήθηκε σε φοιτητές και την οποία απέτρεψαν μέλη του ΤΚΡ.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΝ Τουρκίας κατήγγειλε την επίθεση εναντίον όσων «συνεχίζουν να παρεμβαίνουν στην πανεπιστημιούπολη για το ισότιμο, ελεύθερο και ανεξάρτητο μέλλον της χώρας μας», διαμηνύοντας ότι «δεν θα παραδώσουμε ούτε την αγαπημένη μας χώρα ούτε τις σχολές μας σε φασίστες, αντιδραστικά στοιχεία και στους συνεργάτες τους!»

Μέλη και φίλοι της ΚΝ Τουρκίας προχώρησαν μάλιστα σε διαδήλωση στην πόλη, καταγγέλλοντας ότι «δεν υπάρχει τόπος για τον φασισμό!».

Αλληλεγγύη από την ΚΝΕ

Τις επιθέσεις φασιστικών ομάδων ενάντια σε φοιτητές - μέλη του TKP και σε άλλους αγωνιστές φοιτητές σε πανεπιστήμια της Τουρκίας καταδικάζει η ΚΝΕ. Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της Οργάνωσης τονίζονται τα εξής:

«Στις 21/11 έγινε απόπειρα επίθεσης εναντίον μελών του TKP στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Αγκυρας, ενώ στις 22/11 ομάδα μελών των "Γκρίζων Λύκων" επιτέθηκε σε φοιτητές - μέλη του TKP. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο υπάρχει ιδιωτική ασφάλεια, η οποία όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τους φοιτητές, αλλά από κοινού με την πρυτανεία της σχολής και την αστυνομία της Αγκυρας έκαναν τα στραβά μάτια. Αποκαλύπτεται και σε αυτήν την περίπτωση ο πραγματικός ρόλος της παρουσίας τέτοιων κατασταλτικών δυνάμεων μέσα στα πανεπιστήμια, που στόχο τους δεν έχουν την προστασία των φοιτητών. Αντίθετα, με τη στήριξή τους δρουν φασιστικές ομάδες, τα μαντρόσκυλα του συστήματος, που έχουν στο στόχαστρο τους κομμουνιστές και όποιον αγωνίζεται μέσα στα πανεπιστήμια.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιθέσεις αυτές γίνονται την ώρα που οι φοιτητές στην Τουρκία σπρώχνονται στη φτώχεια, είναι αντιμέτωποι με την ανεργία, το άγχος για το μέλλον και την επιβίωση, ενώ τις προηγούμενες βδομάδες, με αφορμή την πτώση ενός ασανσέρ φοιτητικής εστίας που κόστισε τη ζωή σε μία φοιτήτρια, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες κινητοποιήσεις σε πολλά πανεπιστήμια της χώρας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους μας της ΚΝ Τουρκίας και στους αγωνιστές φοιτητές στην Τουρκία, στον καθημερινό αγώνα που δίνουν μέσα στα πανεπιστήμια για τη μόρφωση και τη ζωή που τους αξίζει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκεί που «έλαμψε» η δύναμη της οργάνωσης και της αλληλεγγύης (2024-02-10 00:00:00.0)
Η θάλασσα των ερειπίων και η ατμόσφαιρα του θρήνου «σπάει» από τη δύναμη της λαϊκής αλληλεγγύης (2023-02-14 00:00:00.0)
Διεθνές Σεμινάριο για το φοιτητικό κίνημα (2021-09-25 00:00:00.0)
Συγχαρητήριες επιστολές για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών (2019-04-16 00:00:00.0)
Να σταματήσουν οι πολιτικές διώξεις στην Τουρκία (2007-10-10 00:00:00.0)
Σημαντική διεθνής συμμετοχή (2001-12-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ