Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Με 158 ψήφους «υπέρ» υπερψηφίστηκε χτες το απόγευμα στη Βουλή, από τους βουλευτές της ΝΔ το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τη φοροεξόντωση των μικρών επαγγελματιών. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, όπως είχε ζητήσει το ΚΚΕ, τόσο επί της αρχής όσο και για το άρθρο για το τεκμαρτό εισόδημα καθώς και για τα δύο άρθρα που μειώνουν τον φόρο μεταβίβασης και τον φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συζήτησης, οι βουλευτές του ΚΚΕ ξεσκέπασαν τους μύθους περί «φορολογικής δικαιοσύνης», σφυροκοπώντας το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, και αναδεικνύοντας την πραγματική του στόχευση, το ξεζούμισμα των μικρών αυτοαπασχολούμενων όπως επιτάσσει η στρατηγική υπηρέτησης της ανταγωνιστικότητας και των επιχειρηματικών ομίλων. Στρατηγική που υπηρετείται και μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, βασικό προαπαιτούμενο του οποίου είναι και το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χτες.

Τόσο οι αρμόδιοι υπουργοί όσο και οι βουλευτές της ΝΔ επιδόθηκαν με τις γνωστές αλχημείες τους στη γνωστή κατασυκοφάντηση των αυτοαπασχολούμενων, αντιμετωπίζοντάς τους συλλήβδην ως φοροφυγάδες, και δικαιολογώντας έτσι τη θέσπιση του «τεκμαιρόμενου», του φανταστικού δηλαδή εισοδήματος με βάση το οποίο θα τους φορολογεί, «απαγορεύοντας» τη δήλωση εισοδημάτων κάτω από 10.920 ευρώ. Ταυτόχρονα, σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης ήταν η ενεργοποίηση του «κοινωνικού αυτοματισμού», με διαρκείς αναφορές στα φορολογικά και άλλα βάρη που σηκώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, βάρη που η ίδια η κυβερνητική πολιτική προκαλεί.

Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ «Νέα Αριστερά» κ.λπ. από τη μία καταψήφισαν το νομοσχέδιο, από την άλλη υιοθετούσαν όλα τα κυβερνητικά προσχήματα, αναγνωρίζοντας τάχα την ανάγκη να «παταχθεί η φοροδιαφυγή», συσκοτίζοντας έτσι τη βασική στόχευση της κυβέρνησης, το γεγονός ότι το νομοσχέδιο ήταν προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο έχουν όλοι μαζί υπερψηφίσει, αλλά και τις πολύμορφες φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου που όλες οι κυβερνήσεις έχουν θεσπίσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ