Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα κινητοποίηση για τις απολύσεις στην «PeopleCert»

Νέα κινητοποίηση στα γραφεία της «PeopleCert» στον πεζόδρομο της Κοραή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, μετά από κάλεσμα του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, με αίτημα να παρθούν πίσω οι απολύσεις - συνδικαλιστικές διώξεις στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία. Ανάλογη κινητοποίηση είχε γίνει και την περασμένη Δευτέρα.

Την Παρασκευή 1η Δεκέμβρη η εταιρεία προχώρησε σε απολύσεις πέντε εργαζομένων, που «όλως τυχαίως» είναι μέλη του σωματείου ενώ τρεις είναι και υποψήφιοι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Είχε προηγηθεί η προσπάθεια της εργοδοσίας να θέσει προσκόμματα στη συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές του σωματείου.

Ετσι, όταν ο Σύνδεσμος ενημέρωσε για την τοποθέτηση κάλπης την Παρασκευή 1η Δεκέμβρη δίπλα στα γραφεία της εταιρείας, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι τη συγκεκριμένη μέρα θα δουλέψουν όλοι από το σπίτι! Στη συνέχεια έφτιαξε «λίστα ανεπιθύμητων» και απέλυσε «μέσω βιντεοκλήσης μέσα σε 10 λεπτά και με διαδικασίες fast track» εργαζόμενους, επειδή ασκούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.

Σε συνάντηση που έγινε, ο εκπρόσωπος της εταιρείας επέμεινε στις απολύσεις των εργαζομένων, τις οποίες απέδωσε σε «εταιρικές ανάγκες». Απαντώντας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων διοργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύης στους απολυμένους το Σάββατο 9 Δεκέμβρη, στις 5 μ.μ. στα γραφεία του (3ης Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνη).

«Οι απολύσεις έγιναν για να μας τρομοκρατήσουν. Είναι ξεκάθαρο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε», τόνισε μιλώντας στην κινητοποίηση ο Νίκος Τζώρτζης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. «Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός δεν θα περάσουν. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας και τον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων, για να γυρίσουν όλοι οι εργαζόμενοι πίσω στη δουλειά τους», ξεκαθάρισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ