Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον σύντροφο Δήμο Θεοδώρου

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας

Στο βήμα συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ το 2003 ενάντια στις απολύσεις και την ακρίβεια
Στο βήμα συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ το 2003 ενάντια στις απολύσεις και την ακρίβεια
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τον θάνατο του συντρόφου Δήμου Θεοδώρου:

«Το ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον σύντροφο Δήμο Θεοδώρου, ένα αφοσιωμένο στέλεχός του στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, που έφυγε χθες (σ.σ. την Πέμπτη) από τη ζωή.

Ο σύντροφος Δήμος γεννήθηκε στο Σχηματάρι Βοιωτίας το 1951, παιδί λαϊκής οικογένειας βιοπαλαιστών, που είχε δεσμούς με το Κόμμα. Από μικρή ηλικία βγήκε και ο ίδιος στη βιοπάλη και το 1970 ξεκίνησε να εργάζεται σε εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας, με έντονη συνδικαλιστική δράση, για την οποία απολύθηκε.

Το 1976 οργανώνεται στο Κόμμα, το οποίο υπηρέτησε από πολλές υπεύθυνες θέσεις. Υπήρξε Γραμματέας της ΚΟΒ Εργοστασίων, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Βιομηχανίας της ΚΟ Αθήνας για χρόνια και μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά. Παράλληλα υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος, υποψήφιος δήμαρχος Τανάγρας και διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στον δήμο, με σημαντική συμβολή στη δράση και της Κομματικής Οργάνωσης της περιοχής.

Αφησε το αποτύπωμά του στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα όντας μέλος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Αττικής από την ίδρυσή του, το 1978, και χρεωμένος στη διοίκησή του για χρόνια. Υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΣΑΚ, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΜΕ και για χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.


Ο σύντροφος Δήμος διαπαιδαγώγησε γενιές κομμουνιστών με το αγωνιστικό, μαχητικό του παράδειγμα και ήταν πάντα δίπλα στους εργάτες και στα βάσανά τους.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη γυναίκα του, Μιμίκα, στην κόρη του, Αντιγόνη, και στους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 11/12, στις 12.15 μ.μ., στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας».

Μαχητικός, μπροστάρης συνδικαλιστής

Τον Δήμο Θεοδώρου αποχαιρετά με ανακοίνωσή του και το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «συνέβαλε σημαντικά και με πείσμα για τη δημιουργία του ΠΑΜΕ το 1999». Αναφέρει επίσης: «Θα τον θυμόμαστε μαχητικό συνδικαλιστή, μπροστάρη στην οργάνωση των αγώνων του κλάδου του, όπως στον μεγάλο αγώνα στο εργοστάσιο της "Sexform", μπροστά στις πύλες των εργοστασίων από τα χαράματα. Ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους του.

Διακρίθηκε και στην πάλη για την οργάνωση των μεταναστών εργατών στα συνδικάτα τους, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Συμμετείχε στις αποστολές του ΠΑΜΕ, όπως αυτή στην Παλαιστίνη, και στην ιστορική συνάντηση με τον Γιάσερ Αραφάτ».

Ανακοίνωσε εξέδωσε και η ΟΕΚΙΔΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με θλίψη και σεβασμό το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Δήμο Θεοδώρου(2023-12-12 00:00:00.0)
Αποχαιρετά με θλίψη τον σύντροφο Χρήστο Λαϊνά(2023-06-17 00:00:00.0)
Με ιδιαίτερη συγκίνηση και βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον σ. Θόδωρο Ιγνατιάδη(2021-09-04 00:00:00.0)
«Εφυγε» ο σ. Θοδωρής Αυγέρος(2021-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ