Κυριακή 13 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Δίωξη κατά του «Ρ»
Προσβάλλει κάθε δημοκρατικό πολίτη

Ο Απόστολος Παπαϊωάννου, αναπληρωτής καθηγητής και κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, χαρακτηρίζει πρωτοφανή τη δίωξη εναντίον του «Ριζοσπάστη», σημειώνοντας: «Η πρωτοφανής δίωξη κατά της εφημερίδας "Ριζοσπάστης", που είναι όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, μιας εφημερίδας που είναι γνωστή για τους λαϊκούς της αγώνες και που συνδέεται ευθέως με όλες τις μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές αυτού του τόπου, παραπέμπει σε άλλες εποχές, θυμίζει αυταρχισμό και μισαλλοδοξία, ενώ παράλληλα καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας.

Οπως είναι γνωστό, οι ελευθερίες του σύγχρονου ανθρώπου αρχίζουν από τη σφαιρική, τη βαθιά, την ανεμπόδιστη και ουσιαστική ενημέρωση και κοινωνική κριτική. Γι' αυτήν ακριβώς την ενημέρωση των ευρύτατων λαϊκών στρωμάτων και γενικότερα του λαού διώκεται αυτή η δημοκρατική εφημερίδα.

Αυτή η απαράδεκτη, όσο και προκλητική φασιστική δίωξη έχει ως στόχο να αποκρύψει την αλήθεια και να αποτρέψει την πολιτική κριτική. Η δίωξη που επιχειρείται έχει πολλούς αποδέκτες. Ως πολιτική δίωξη προσβάλλει κάθε δημοκρατικό πολίτη, που έχει δώσει τη δική του μάχη και πιστεύει στην ελευθερία του λόγου. Στρέφεται κατά της δημοσιογραφίας, αφού η ενημέρωση και η πληροφόρηση δέχονται καθημερινά σχεδόν τέτοια πλήγματα.

Η δίωξη αυτή αποκτά και μια άλλη διάσταση, γιατί προέρχεται από την ίδια την κυβέρνηση, γεγονός που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Για τον αναγνώστη του "Ρ", αλλά και για κάθε δημοκρατικό πολίτη η δίωξη είναι απαράδεκτη. Από τη δοκιμασία αυτή, απ' αυτή τη μάχη η αγωνιστική εφημερίδα της Αριστεράς και του ΚΚΕ θα βγει σίγουρα ενισχυμένη, πιο μαχητική και πάντα στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού, έτοιμη πάντα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ