Κυριακή 13 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ακατάλυτοι δεσμοί

«Εμείς οι ναύτες του Α/Τ "Θεμιστοκλής", ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, καταδικάζουμε αυτή την πρακτική και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην εφημερίδα τού "Η σημαία του ΝΑΤΟ δεν ταιριάζει σε κανένα Ελληνόπουλο" και τού "Ελληνες Γρηγορείτε", στο "Ριζοσπάστη", που, τον Απρίλη του 1999, στάθηκε στο πλευρό μας, τιμώντας την 80χρονη ιστορία του, όταν η ίδια η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοί της ζητούσαν την κεφαλήν επί πίνακι...».

Συγκινητικό, αλλά και πολύ ουσιαστικό το μήνυμα συμπαράστασης των ναυτών του «Θεμιστοκλή» (ολόκληρο δημοσιεύτηκε στο «Ρ» της Πέμπτης). Ενα ακόμη, μικρό, αλλά χαρακτηριστικό δείγμα των αγωνιστικών και ακατάλυτων δεσμών, που οικοδομεί καθημερινά ο «Ρ», με τα πλέον πρωτοπόρα τμήματα του λαού και της νεολαίας. Δεσμοί, που αποτελούν μια αστείρευτη πηγή δύναμης και αισιοδοξίας, αλλά και όρκο τιμής, για την αταλάντευτη συνέχιση της πορείας μας.

Αν δεν μπορούν να τα καταλάβουν αυτά ο υπουργός και η κυβέρνηση, ας αναλογιστούν το άλλο, εξίσου ουσιαστικό, που σημειώνουν οι ναύτες του «Θεμιστοκλή» στο μήνυμά τους: «... τού θυμίζουμε, λοιπόν, μια παλιότερη ρήση, που έλεγε ότι "οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά, όσο τα χτυπάς ριζώνουν", όπως και τα λόγια του συνηγόρου Ηλία Ηλιού στις δίκες για κατασκοπία, την άνοιξη του 1960: "... τα κόμματα δεν τα δικάζουν δικαστήρια, είτε είναι νόμιμα, είτε είναι παράνομα (...), τα κρίνει ο λαός και η ιστορία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ