Τρίτη 16 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Κινητοποίηση για να μη γίνει ορμητήριο θανάτου!

Από τη συμμετοχή της ΕΕΔΥΕ στην κινητοποίηση στη βρετανική βάση Ακρωτηρίου
Από τη συμμετοχή της ΕΕΔΥΕ στην κινητοποίηση στη βρετανική βάση Ακρωτηρίου
Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη βρετανική βάση Ακρωτηρίου στην επαρχία Λεμεσού της Κύπρου έγινε την Κυριακή, έπειτα από κάλεσμα του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, ενάντια στα σχέδια να μετατραπεί η νήσος σε ορμητήριο θανάτου, όπως έδειξε και η νέα κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, αφού τα βρετανικά αεροσκάφη που έπληξαν στόχους στην Υεμένη, την περασμένη βδομάδα, απογειώθηκαν από τις συγκεκριμένες βάσεις. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε και πορεύτηκε στον κεντρικό δρόμο του Ακρωτηρίου μέχρι την είσοδο της βρετανικής βάσης, που με τη νέα φάση των εξελίξεων ήρθε στην επικαιρότητα, μαζί με πλήθος σεναρίων και διεργασιών για τον αναβαθμισμένο ρόλο που η Κύπρος αποκτά στην προώθηση διαφόρων επικίνδυνων σχεδιασμών.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και Ελληνες μετανάστες και φοιτητές, με μπλοκ της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), αλλά και η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου.

Σε ρόλο - «κλειδί» για ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται τα δημοσιεύματα που επιβεβαιώνουν πόσο βαθύτερα εμπλέκεται η Κύπρος στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, στις αντιλαϊκές κόντρες, παράλληλα με τον νέο γύρο παζαριού για το Κυπριακό που ξεκινά (μετά και τον διορισμό νέας απεσταλμένης του γγ του ΟΗΕ) αλλά και το πολύπλευρο αλισβερίσι για τις ισορροπίες (γεωπολιτικές και επενδυτικές) σε Αιγαίο, Νοτιοανατολική Μεσόγειο κ.λπ.

Βρετανικά και άλλα ΜΜΕ φιλοξένησαν δημοσιεύματα με διάφορα γραφήματα για τον κρίσιμο ρόλο των βρετανικών βάσεων στις επιθέσεις στην Υεμένη, λεπτομερείς αναφορές για τον τύπο των ρουκετών που χρησιμοποιήθηκαν και το κόστος τους.

Σημειωτέον, μεταξύ άλλων δημοσιογράφοι επικαλούνται και πληροφορίες με βάση τις οποίες η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, αξιοποιώντας τις βρετανικές βάσεις, έχει εγκαταστήσει στην Κύπρο ολόκληρο επιτελείο συλλογής «ευαίσθητων» πληροφοριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ