Πέμπτη 18 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Χρεώνει δημότες με χιλιάδες ευρώ για ένταξη στο σχέδιο πόλης

Από πρόσφατη διαμαρτυρία των φορέων του λαϊκού κινήματος στο Μενίδι
Από πρόσφατη διαμαρτυρία των φορέων του λαϊκού κινήματος στο Μενίδι
Καινούργιος αντιλαϊκός «μποναμάς» περίμενε, με το νέο έτος, τους κατοίκους πολλών περιοχών του Μενιδίου που καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά (πολλές φορές πολλαπλάσια του ετήσιου εισοδήματός τους) για την ένταξη στο σχέδιο πόλης, μετά από δεκαετίες που πληρώνουν ήδη δημοτικά τέλη και άλλα χαράτσια.

Μάλιστα, η δημοτική αρχή του Σπ. Βρεττού, που στηρίχτηκε από τη Νέα Δημοκρατία, δεν φτάνει που προχώρησε προκλητικά στην αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού έως και 80% (!), στο όνομα των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και της ανταποδοτικότητας, στο πλαίσιο της δεδομένης αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, τώρα στέλνει ειδοποιήσεις στους κατοίκους σε περιοχές όπως τα Μεγάλα Σχίνα, η Λαθέα, για ...οφειλές τους στον δήμο. Οταν οι άνθρωποι από αυτές τις περιοχές, στην πλειοψηφία τους μεροκαματιάρηδες με μικρές ιδιοκτησίες, φτάνουν στο Τμήμα Εσόδων του δήμου, τους έρχεται η «κεραμίδα» στο κεφάλι όταν μαθαίνουν ότι για την ένταξη στο σχέδιο που η οριστική πράξη εφαρμογής χρονολογείται από το ...2010, καλούνται να πληρώσουν ...εισφορές χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα, αρχικά από τους αρμόδιους υπαλλήλους, τους δηλώνεται ότι το ποσό που βγαίνει με βάση χοντρικούς υπολογισμούς είναι προσωρινό και ενδέχεται, αν κάνουν μια αίτηση για να υπαχθούν σε δόσεις, να μειωθεί. Ουσιαστικά ο δήμος επιχειρεί να δεσμεύσει τους δημότες να αποδεχθούν την εισφορά ως δεδομένη. Είναι ενδεικτικό ότι για ένα οικόπεδο 500 τ.μ. ζητείται προσωρινό ποσό εισφοράς 17.800 ευρώ!

Η όλη κατάσταση, που έρχεται να προστεθεί στην ακρίβεια η οποία πλήττει τα λαϊκά στρώματα και στη βάρβαρη πολιτική της φοροληστείας που εφαρμόζεται, ξεσηκώνει την οργή των κατοίκων των περιοχών αυτών στον έτσι και αλλιώς πολύπαθο δήμο, που βιώνει την υποβάθμιση και τη φτώχεια. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι πολλές από τις περιοχές που μπαίνουν στο σχέδιο δεν έχουν ακόμα ούτε δίκτυο αποχέτευσης ούτε καν δημόσιο δίκτυο ύδρευσης, αφού υπάρχουν ακόμα οι λεγόμενοι «νερουλάδες», που τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνονται σε όλο και πιο μεγάλες επιχειρήσεις.

Στο πλευρό των κατοίκων, όπως σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, βρίσκεται η «Λαϊκή Συσπείρωση», οι εκλεγμένοι αγωνιστές κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι, που το επόμενο διάστημα θα φέρουν το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο απαιτώντας να αλλάξουν αυτά τα υπέρογκα ποσά που χαρατσώνουν με έναν ακόμα τρόπο λαϊκές - εργατικές οικογένειες.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και όταν η δημοτική αρχή αύξησε κατά 80%(!) τα δημοτικά τέλη στάθηκε στο πλευρό των φορέων του λαϊκού κινήματος της πόλης και στήριξε την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Αχαρνών, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύλλογος Κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού. Στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για:

- Γενναία μείωση, άνω του 50%, των δημοτικών τελών για τους οικιακούς και τους μικρούς επαγγελματικούς χώρους.

- Αύξηση του συντελεστή στις μεγάλες επιχειρήσεις, στις τράπεζες και τους ομίλους που λειτουργούν στην περιοχή.

- Πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τις ειδικές κατηγορίες (ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους).

- ΟΧΙ στη λογική της ανταποδοτικότητας, αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάρτε πίσω τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη (2024-10-15 00:00:00.0)
Νέες αυξήσεις στα τέλη (2008-11-20 00:00:00.0)
Αντιλαϊκή πολιτική με «αριστερό» προσωπείο (2005-07-03 00:00:00.0)
Θηλιά σε επαγγελματίες και δημότες (1999-03-10 00:00:00.0)
Καμία αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη! (1998-11-01 00:00:00.0)
Ο δημότης δεν πρέπει να αγοράζει υπηρεσίες (1997-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ