Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Νέες αυξήσεις στα τέλη

Καταψήφισε η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», καταγγέλλοντας τη λογική της «ανταποδοτικότητας»

Πιστή στη λογική της «ανταποδοτικότητας», όπου οι εργαζόμενοι καλούνται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, η διοίκηση του Δήμου Αθήνας αποφάσισε την αύξηση των τελών για μια ακόμη χρονιά, στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο. Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» καταψήφισε τις αυξήσεις.

Συγκεκριμένα, αυξάνονται τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τους επαγγελματικούς χώρους κατά 2,4% (διαμορφώνεται 6,5 ευρώ ανά τ.μ.), ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων 3,2%, η χρήση κοινοχρήστων χώρων κατά μέσο όρο 3,6%, τα τέλη περιπτέρου 3,6%, τα τέλη νεκροταφείων 2,4%. Ετσι, αποτελεί τουλάχιστον εμπαιγμό η απόφαση - εν μέσω τυμπανοκρουσιών - για μηδενική αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού στα σπίτια, ως μέτρο για την καταπολέμηση της φτώχειας, όπως είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Νικ. Κακλαμάνης.

Η διαχρονική πολιτική των διοικήσεων του Δήμου Αθήνας είναι δυσβάσταχτη για τα λαϊκά νοικοκυριά, είτε «καταπολεμά» τη φτώχεια, είτε όχι. Από το 1995 - διοίκηση Αβραμόπουλου - μέχρι και το 2009, διοίκηση Νικ. Κακλαμάνη, οι αυξήσεις στα τέλη των κατοικιών έφτασαν το 101,22%. Την ίδια περίοδο, το βασικό μεροκάματο αυξήθηκε κατά 99,61%. Τα τελευταία χρόνια, δε, υπήρχαν υπέρογκες αυξήσεις και σε μια σειρά από λαϊκές ανάγκες, όπως στα τροφεία των Παιδικών Σταθμών, που, σε ορισμένες κατηγορίες, ξεπέρασαν το 250%.

Η «Συμπαράταξη», όπως τόνισε ο επικεφαλής της Στέλιος Λάμπρου, «παλεύει για τον άμεσο διπλασιασμό της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό». Διεκδικεί την απόδοση των παρακρατηθέντων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο δήμο, που αγγίζουν τα 700 εκατ. ευρώ. Και επισήμανε: «Την κρίση που προκάλεσε το κεφάλαιο και τα κόμματα που το στηρίζουν δεν πρέπει και δε θα επιτρέψει το λαϊκό - εργατικό κίνημα να την πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι».

Επίσης, καταψήφισαν οι παρατάξεις που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ