Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Αφιέρωμα στο Παιδί και «Η Διεθνής»

Από σήμερα Πέμπτη και μέχρι και την Κυριακή ο κινηματογράφος «Αφαία» (Καλλιθέα) θα προβάλλει 12 ταινίες αφιερωμένες «Στο Παιδί και στο Βλέμμα τους για τον Κόσμο». Το εισιτήριο είναι 7 ευρώ για ολόκληρη τη μέρα.

Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται και γνωστές ταινίες («Τα Παιδικά Χρόνια του Ιβάν», «Ματσούκα», «Παιδί Στρατιώτης», «Ολα τα αόρατα παιδιά», «Ολιβερ Τουίστ» κ.ά.), καθώς και γνωστοί σκηνοθέτες (Τσάρλι Τσάπλιν, Αντρέι Ταρκόφσι, Κουστορίτσα, κ.ά.).

Από τη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη η «Αφαία» θα προβάλλει την πανέμορφη τούρκικη ταινία «Η Διεθνής» (είναι μια ευκαιρία γι' όσους δεν την είδατε ακόμα).

Θυμίζουμε - συνοπτικά - την ιστορία: 1980. Ανατολία Τουρκίας. Η χώρα βρίσκεται κάτω από στρατιωτικό νόμο (η χούντα του Εβρέν). Ενας κομμουνιστής φοιτητής φέρνει στο χωριό ένα δίσκο με τη «Διεθνή» (και αριστερά βιβλία). Η πανέμορφη και γεμάτη ουσία μουσική, οι στίχοι και, κυρίως, η ουσία της «Διεθνούς» θα αναστατώσει τους απλούς ανθρώπους (μουσικούς), οι οποίοι, με τη σειρά τους, θα αναστατώσουν τη χούντα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ