Κυριακή 2 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΑΥΡΟΣ
Ο δημότης δεν πρέπει να αγοράζει υπηρεσίες

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ταύρου έχει σαν βάση το δημότη και τις ανάγκες του. Το δημότη που δε χαρατσώνεται, δεν "αγοράζει" υπηρεσίες από τους αιρετούς. Τους κομμουνιστές αιρετούς του δήμου, που αγωνίζονται, δεκαετίες τώρα, ενάντια στην οικονομική ασφυξία που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Που αγωνίζονται και δίνουν λύσεις, χωρίς να επιβαρύνουν το λαό και τους εργαζομένους.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ταύρου για το '97 ακόμα δεν έχει καταρτιστεί. Οπως διαβεβαιώνει, όμως, η δημοτική αρχή και, το σημαντικότερο, όπως αποδεικνύει η πορεία της, πέντε τετραετίες στην ηγεσία του δήμου, θα είναι, και φέτος, φιλολαϊκός. Τα λεγόμενα του ίδιου του δημάρχου, του Παναγιώτη Βακαλόπουλου δεν αφήνουν, άλλωστε, περιθώρια αμφισβήτησης: "Ενας δημοτικός προϋπολογισμός πρέπει να έχει σαν κέντρο τον άνθρωπο, να καταρτίζεται με βάση τις ανάγκες του. Σαν στόχο πρέπει να έχει τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των δημοτών και την αναβάθμιση της περιοχής. Πρέπει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη νεολαία, στις ανάγκες της".

Και ο Παν. Βακαλόπουλος συνεχίζει: "Δεν αυξάνουμε τα ανταποδοτικά τέλη, ούτε επιβάλλουμε νέα, δημοτικά. Δε συμφωνούμε με τις προτροπές του υπουργού Εσωτερικών, Αλ. Παπαδόπουλου,για επιβολή και νέων χαρατσιών από τους δήμους. Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της ανταποδοτικότητας και την επιβολή πρόσθετων φορολογικών βαρών στις πλάτες των εργαζομένων. Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της πόλης, χωρίς να επιβαρύνουμε τους κατοίκους. Γι' αυτό αγωνιζόμαστε και προσπαθούμε να αποσπούμε κονδύλια από την κεντρική διοίκηση και τα κοινοτικά προγράμματα, που σε τελευταία ανάλυση είναι χρήματα προερχόμενα από το λαό στον οποίο και πρέπει να επιστρέψουν".

Η προσπάθεια αυτή είχε σαν αποτέλεσμα από τα, περίπου, 1,450 εκατομμύρια που είχε έσοδα (τακτικά και έκτακτες επιχορηγήσεις), πέρυσι, ο δήμος, το 57% να προέρχεται από την κεντρική διοίκηση και τα κοινοτικά προγράμματα και μόνο το 47% από ανταποδοτικά τέλη, τέλη διαφήμισης και άλλα τέλη. Ακόμα και αυτά, όμως, δεν επιβαρύνουν πρόσθετα το λαϊκό εισόδημα. "Φέτος δεν αυξήσαμε καθόλου τα ανταποδοτικά τέλη για τα σπίτια. Μόνο στις βιομηχανίες επιβάλλαμε αύξηση, της τάξης του 11%", υπογραμμίζει ο δήμαρχος.

Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες του προϋπολογισμού για το '97, θα είναι οι ίδιες με αυτές των προηγούμενων χρόνων. "Πρώτη προτεραιότητα είναι για μας η κοινωνική πολιτική (νεολαία, άτομα με ειδικές ανάγκες και τρίτη ηλικία) και η πολιτιστική δραστηριότητα. Γι' αυτούς τους σκοπούς πέρυσι δαπανήσαμε 100 εκατομμύρια, ενώ ανάλογα ποσά θα δοθούν και φέτος" σημειώνει η δημοτική αρχή. Βάρος θα δοθεί, όπως επισημαίνει ο Παν. Βακαλόπουλος, και στα σχολεία, για τα οποία πέρυσι δαπανήθηκαν από το δήμο περίπου 100 εκατομμύρια. Σημαντικά κονδύλια θα δοθούν και για τεχνικά έργα και έργα πρασίνου, για τα οποία το '96 ο δήμος δαπάνησε περίπου 250 εκατομμύρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ