Κυριακή 2 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο ... διάλογος

Σχετικά με "τις αντιρρήσεις της ΓΣΕΕ, στη λογική των χαμηλότερων αποδοχών για τους ανέργους που θα απορροφούνται, με τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης", ρωτήθηκε προχτές ο υφυπουργός Εργασίας, Χρ. Πρωτόπαππας, σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΦΛΑΣ.

Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να δηλώσει την κατηγορηματική άρνησή της σε κάθε ενδεχόμενο καταστρατήγησης των συλλογικών συμβάσεων και των νόμων, που ακόμα ισχύουν, θαυμάστε την απάντηση του υφυπουργού: "Αν ένας τοπικός φορέας επιλέξει να δώσει ένα κίνητρο σε σχέση με την αγορά εργασίας, γιατί είναι σε απελπισία οι άνεργοι εκεί και δεν έχουν κίνητρα να προσελκύσουν επιχειρήσεις, δεν είμαστε εμείς που θα αρνηθούμε το αποτέλεσμα αυτού του κοινωνικού διαλόγου. Αν είναι δυνατόν...".

Οχι, βέβαια... Είναι δυνατόν η κυβέρνηση να αρνηθεί το αποτέλεσμα κάποιου "κοινωνικού διαλόγου"...; Αρκεί το αποτέλεσμα αυτό να βολεύει τους μεγαλοεργοδότες. Τι τη νοιάζει την κυβέρνηση, αν ο ...διάλογος αυτός πατάει στην απελπισία του άνεργου και τον υποχρεώνει να δουλεύει με μικρότερο μεροκάματο. Αν "τρέφεται" από απλήρωτους λογαριασμούς, άδεια ψυγεία, μπαλωμένα ρούχα. Πολύ περισσότερο, αν στηρίζεται στην αδυναμία των εργαζομένων να αντιδράσουν. Σε κανένα τέτοιο "διάλογο" δεν είναι δυνατόν να αντιταχθεί η κυβέρνηση. Αυτός είναι ο περιβόητος "κοινωνικός διάλογος"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ