Κυριακή 2 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απεργούν την Τετάρτη οι οικοδόμοι

Αποφασισμένοι να αποκρούσουν αγωνιστικά την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που δεν υλοποιεί ούτε καν τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στον κλάδο, είναι οι οικοδόμοι, οι οποίοι πραγματοποιούν τηνΤετάρτη 5 Φλεβάρη 24ωρη πανελλαδική απεργία,με απόφαση της Ομοσπονδίας τους.

Στα πλαίσια της απεργίας, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, οι οικοδόμοι θα συγκεντρωθούν στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.

Στις 12 Δεκέμβρη, ο υπουργός Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου,κάτω απ' το βάρος της απεργιακής κινητοποίησης των οικοδόμων, είχε δεσμευτεί σε μια σειρά επιμέρους ζητήματα, αν και ιδιαίτερης σημασίας για τον κλάδο. Ωστόσο, εφαρμόζοντας τη γνωστή τακτική του "είπα - ξείπα", μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει ούτε βήμα στην κατεύθυνση της υλοποίησής τους.

Την ίδια στιγμή, το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα, η ανεργία, εξακολουθεί να ταλανίζει τον κλάδο, ενώ οι προοπτικές είναι ακόμα πιο δυσοίωνες. Και αυτό, γιατί με την εισοδηματική πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης, αφαιρείται κάθε δυνατότητα από τους εργαζόμενους να εκπληρώσουν το όνειρό τους για ένα σπίτι, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι ελπίδες και για αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, παραμένουν ανοιχτά και τα ιδιαίτερα ασφαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, "η κυβέρνηση έχει έτοιμο - σύμφωνα με δημοσιεύματα - σχέδιο νόμου που αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές και μειώνει εκ νέου τις συντάξεις. Αυτό το νομοσχέδιο είναι ο προάγγελος για το τι μας περιμένει όλους, αν δεν αντισταθούμε".

Η Ομοσπονδία τονίζει πως "η κυβέρνηση σχεδιάζει τις αντεργατικές της κινήσεις για καταπάτηση στοιχειωδών μας δικαιωμάτων. Εμείς σχεδιάζουμε το ξεδίπλωμα των αγώνων μας για διατήρηση και διεύρυνση των κατακτήσεών μας". - Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πύργου,με υπόμνημά του προς τον υπουργό Εργασίας, επισημαίνει τις συνεχείς καθυστερήσεις στην προώθηση του κατασκευαστικού προγράμματος του ΟΕΚ στην περιοχή, όπως τις καθυστερήσεις στην καταβολή της επιδότησης ενοικίου. Ζητά απ' τον υπουργό να δώσει άμεσες και συγκεκριμένες απαντήσεις, καθώς και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι συνολικά στον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ