Τρίτη 6 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Συλλαλητήριο για την Υγεία την Πέμπτη 8/2

Παγχανιώτικο συλλαλητήριο διεκδίκησης μέτρων ενίσχυσης του Νοσοκομείου Χανίων και όλων των δημόσιων δομών Υγείας του νομού οργανώνουν σωματεία και φορείς την Πέμπτη 8 Φλεβάρη στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Μια απόφαση που πάρθηκε μέσα από μαζική σύσκεψη σωματείων, με πρωτοβουλία της Ενωσης Γιατρών Ν. Χανίων, του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων και του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και έλλειψης ιατρονοσηλευτικού προσωπικού σχεδόν σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου. Προβλήματα τα οποία οδηγούν τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια της εξουθένωσης και της παραίτησης, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την παραίτηση παιδοχειρουργού στο Νοσοκομείο Χανίων, στην οποία ζητήθηκε να διανύει 110 χιλιόμετρα κάποιες μέρες τη βδομάδα, για να καλύπτει και εφημερίες στην Παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Η πλειοψηφία των ομιλητών ανέδειξε την ανάγκη κλιμάκωσης και ενίσχυσης του αγώνα υπεράσπισης της δημόσιας Υγείας, ο οποίος, όπως τονίστηκε, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των σωματείων και των φορέων των Χανίων.

Ηδη καλέσματα συμμετοχής έχουν ανακοινωθεί από τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, τον Σύνδεσμο Οικοδόμων Χανίων, το Σωματείο ΔΕΥΑΧ, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων και το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ