Τρίτη 6 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
Κάλεσμα για κοινό συντονισμένο αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική

«Αυτήν την περίοδο η καρδιά μας χτυπάει και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα μπλόκα των αγροτών», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους Σωματεία και Σύλλογοι της ανατολικής Λοκρίδας, καλώντας παράλληλα σε κοινό αγώνα ενάντια στην όξυνση της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τα σωματεία και οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή κάνουν αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός στην ανατολική Λοκρίδα, τονίζοντας ιδιαίτερα τις επιπτώσεις από το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τις τραγικές ελλείψεις σε δημόσια Υγεία και Παιδεία.

Την Παρασκευή 2 Φλεβάρη συμμετείχαν μάλιστα μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης, ενώ αμέσως μετά βρέθηκαν στο μπλόκο των αγροτών στη Σκάλα Αταλάντης και συμμετείχαν στον δίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

«Δεν πάει άλλο. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αγωνιζόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο γιατί έχουμε τον ίδιο εχθρό και ίδιο τίμιο στόχο», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, ο Αγροτικός Σύλλογος Αταλάντης, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΖΑ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, το Σωματείο Εργαζομένων στα Τρόφιμα και Ποτά, το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας, ο Εμπορικός Σύλλογος και το Σωματείο Βιοτεχνών Αταλάντης και προσθέτουν:

«Με κατευθύνσεις από την ΕΕ και την μέθοδο "ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει", η διαδοχική κοινή πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις σ' εμάς τους πολλούς δεν άφησε τίποτα. Στα οικονομικά συμφέροντα των λίγων, έχει δημιουργήσει περίσσευμα για 100 ζωές.

Με το αφήγημα της ΚΑΠ στην Ευρωπαϊκή Ενωση, απ' τη μία ξεκληρίστηκαν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, από την άλλη θέριεψαν οι μεγάλες επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και ζωικών προϊόντων, θέριεψαν μαζί τους και οι μεγάλοι προμηθευτές αγροτικού εξοπλισμού και εφοδίων. Οσο καύσιμο χρειάζονται όλο τον χρόνο όλα τα τρακτέρ της Λοκρίδας, χρειάζεται ένα βαπόρι σε έναν μήνα. Ο εφοπλιστής παίρνει αφορολόγητο πετρέλαιο, ο αγρότης γιατί να μην παίρνει;...

Με το αφήγημα των ευρωπαϊκών Οδηγιών χρέωσαν την ΛΑΡΚΟ, την έβγαλαν στο σφυρί, την έδωσαν με 6 ευρώ το στρέμμα, έκλεψαν τον μόχθο των εργαζομένων, σταμάτησαν την παραγωγή της, ετοιμάζονται να πετάξουν τους εργαζόμενους στα προγράμματα ανεργίας. Παράλληλα όμως τσακώνονται ποιος θα την πάρει για να βάλει στην τσέπη του τα δισεκατομμύρια ευρώ νικελίου...

Με το αφήγημα "ευρωπαϊκών Οδηγιών και κανονισμών για την εξυπηρέτηση της ανταγωνιστικότητας", αυξήθηκαν οι ώρες εργασίας, καταργήθηκαν οι ΣΣΕ. Το εισόδημα συρρικνώθηκε, η ακρίβεια μεγάλωσε. Τα εργατικά ατυχήματα αυξήθηκαν. Τα όρια συνταξιοδότησης αυξήθηκαν, οι συντάξεις μειώθηκαν και τα κέρδη των μεγάλων εργοδοτών μεγάλωσαν...».

Τονίζοντας ότι εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες αγωνίζονται για το δικαίωμα να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια, τα σωματεία και οι σύλλογοι της Λοκρίδας αναφέρουν:

«Με κοινό αίσθημα το "ένας για όλους και όλοι για έναν". Με συνδετικό κρίκο τα συνολικά, αβάσταχτα και αμέτρητα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας στην καθημερινότητα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συντονιζόμαστε για μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες υπερασπίζοντας τις ζωές μας.

Αυτή την περίοδο η καρδιά μας χτυπάει και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το μπλόκο των αγροτών. Είμαστε οι πολλοί και θα κερδίσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ