Τρίτη 6 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Απεργία σε «Teleperformance», «Webhelp», TTEC και «Foundever»

Με απόφαση του ΣΕΤΗΠ απεργούν την Πέμπτη σε τέσσερις μεγάλες εταιρείες του κλάδου

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν, στις 8 Φλεβάρη, οι εργαζόμενοι στις 4 μεγάλες εταιρείες του κλάδου «Teleperformance», «Webhelp», TTEC, «Foundever» (τηλεφωνικά κέντρα) την οποία κήρυξε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), υλοποιώντας την απόφαση που πήρε η μαζική ανοιχτή συνέλευσή τους την περασμένη Κυριακή και απαιτώντας ουσιαστικές αυξήσεις μισθών.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, τονίζει το ΣΕΤΗΠ, «συζήτησαν ανοιχτά και δημοκρατικά και αποφάσισαν #enoughisenough». Η απόφαση για απεργία προέκυψε από την κοροϊδία της απάντησης «που λάβαμε από τη διοίκηση της "Teleperformance"» στα αιτήματα των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα η διοίκηση της «Teleperformance» έστειλε μια δισέλιδη επιστολή «εξηγώντας μας γιατί πρέπει να είμαστε ευτυχείς που εργαζόμαστε στο "best workplace" και ότι μας δίνεται η ευκαιρία να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε τα κέρδη τους και να βοηθήσουμε τις επενδύσεις τους, ενώ οι μισθοί μας διαρκούν για το μισό του μήνα, δεν έχουμε θέρμανση και φοβόμαστε να ελέγξουμε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Μας υπενθύμισαν ότι δικαιούμαστε και ένα εκπτωτικό βιβλίο, παρόλο που κάποιοι από εμάς δεν μπορούν να ξεκινήσουν οικογένεια ή άλλοι να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους! Συνολικά, δεν δεσμεύτηκαν για κανένα από τα αιτήματά μας.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε σε όλα τα τηλεφωνικά κέντρα, στη "WebHelp", στην TTEC, στην "Fοundever". Γι' αυτό και η απάντησή μας πρέπει να είναι η ίδια!».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμα ότι τη μέρα της απεργίας όλοι οι εργαζόμενοι θα συναντηθούν στις 8 το πρωί μπροστά από τα κεντρικά κτίρια της κάθε εταιρείας («Teleperformance», Γραβιάς 25 - «Webhelp Metropolis» κτίριο Ηλία Ηλιού 39 - TTEC, Λαγουμιτζή 40 - «Foundever», 3ης Σεπτεμβρίου 74). Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθούν στο Σύνταγμα για να συμμετέχουν στη διαδήλωση των σωματείων των δασκάλων και των εκπαιδευτικών, καθώς και των φοιτητών των Πανεπιστημίων.

Ακόμα απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ στις 12 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν, μεταξύ άλλων: Συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους όπου αυτό δεν υπάρχει. Να σταματήσει η ενοικίαση εργασίας. 5ήμερο - 7ωρο - 35ωρο. 20% αύξηση στον μηνιαίο μισθό για όλους τους εργαζόμενους άμεσα. Βίζα εργασίας για όλους τους συναδέλφους εκτός ΕΕ. Αμεση κατάργηση της επαίσχυντης βίζας «ειδικού σκοπού». Κατάργηση του «clean desk policy» (όπου αυτό εφαρμόζεται) που παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, προκαλώντας προβλήματα υγείας και υγιεινής (π.χ. απαγορεύοντας να έχουν οι εργαζόμενοι μαζί τους φάρμακα ή είδη ατομικής υγιεινής μαζί τους στον χώρο δουλειάς) κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ