Τρίτη 6 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αναβλήθηκε για τις 17 Απρίλη η δίκη της Ιωάννας Κολοβού

Νέα απαράδεκτη προσπάθεια έξωσης στην Καλαμάτα

Πλειστηριασμός στην Καλαμάτα: Σανό πέταξαν στην τράπεζα οι αγωνιζόμενοι αγρότες, συμπαραστεκόμενοι στους συνταξιούχους
Πλειστηριασμός στην Καλαμάτα: Σανό πέταξαν στην τράπεζα οι αγωνιζόμενοι αγρότες, συμπαραστεκόμενοι στους συνταξιούχους
Αναβλήθηκε για τις 17 Απρίλη, λόγω της αποχής των δικηγόρων, η προγραμματισμένη για χθες δίκη της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού και του γιου της. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο είχαν συλληφθεί στις 24 Γενάρη μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, στην περιοχή του Ζωγράφου, κατά τη διάρκεια προσπάθειας έξωσης.

Για να πεταχτεί η οικογένεια έξω από το διαμέρισμά της, που εκπλειστηριάστηκε και έχει περάσει στα χέρια εταιρείας («Lotus 4A ΙΚΕ»), είχαν επιστρατευτεί πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες επιτέθηκαν σε εκπροσώπους σωματείων και φορέων που βρέθηκαν στο πλευρό της οικογένειας, τόσο στην οδό Αβύδου όπου είναι το σπίτι της όσο και στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου. Η Ιωάννα Κολοβού είχε μεταφερθεί μάλιστα μαζί με τον γιο της, άτομο με αναπηρία, με τη διαδικασία του αυτόφωρου στα δικαστήρια, με κατηγορίες μεταξύ άλλων για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» μέσα στο ίδιο της το σπίτι!

Στο πλευρό της οικογένειας στα δικαστήρια βρέθηκαν αντιπροσωπείες συνδικάτων της Αττικής, της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μαζί με κατοίκους της περιοχής. Επίσης, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Πλειστηριασμός κατοικίας ηλικιωμένης που ζει με ΚΕΑ στην Καλαμάτα!

Στο μεταξύ, σε μία ακόμα περίπτωση που τα «κοράκια» τραπεζών και funds ρίχνονται άγρια στον λαό για τα κέρδη τους, αυτήν τη φορά στην Καλαμάτα, τη διαμαρτυρία σωματείων και φορέων προκάλεσε ο πλειστηριασμός κατοικίας (και μοναδικού σπιτιού που έχει) ηλικιωμένης γυναίκας που ζει με ΚΕΑ.

Με τη διαδικασία του «σφυριού» να έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη, χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την Alpha Bank συνταξιούχοι και εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Μεσσηνίας.

Πρόκειται μάλιστα για περίπτωση με εισόδημα που είναι κάτω από τα 7.000 ευρώ τον χρόνο, με την γυναίκα ουσιαστικά να ζει στα όρια της εξαθλίωσης, κάτι που καταγγέλθηκε και από το Σωματείο. Επισημαίνει άλλωστε ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό και καλεί όποιον άλλο αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα να το αναφέρει.

Με τους συγκεντρωμένους ενώθηκαν χθες το πρωί και βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού, που πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο στην Καλαμάτα, ενώ άφησαν συμβολικά έξω από την τράπεζα μπάλες σανό, παρατάσσοντας και τα τρακτέρ τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ