Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
«Πληρώστε» στο νοσοκομείο ή κάντε υπομονή για τους πόνους...

Τις απαράδεκτες ...συστάσεις από τον διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών καταγγέλλει ο Σύλλογος Γυναικών

Την προκλητική εμφάνιση του διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών, που συστήνει στους ασθενείς ταχύτερη εξυπηρέτηση με επί πληρωμή επίσκεψη στα απογευματινά ιατρεία, καταγγέλλει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Σερρών (μέλος της ΟΓΕ).

Αφορμή αποτέλεσε η ταλαιπωρία μιας 19χρονης, που εδώ και δύο μήνες μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους από πέτρα στη χολή και δεν χειρουργείται λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Οπως αναφέρει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Σερρών, ο διοικητής σε συνέντευξή του σε τοπικό κανάλι «δεν δίστασε να μας συμβουλέψει ότι αφού είναι μακριά και πιο ακριβό το "Διαβαλκανικό", να πληρώνουμε στο Νοσοκομείο των Σερρών τα απογευματινά ιατρεία. (...)

Επέδειξε δε τόση ευαισθησία για την 19χρονη, που την καθησύχασε ότι περιμένοντας αναισθησιολόγο για τη χειρουργική επέμβαση, που απαιτείται να κάνει "δεν θα πεθάνει κιόλας"... Απλά να κάνει λίγο υπομονή να αντέχει τους πόνους...».

«Τι ντροπή!», σχολιάζει ο Σύλλογος Γυναικών, και κόντρα σ' αυτή την αντίληψη που μετατρέπει την Υγεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και καταδικάζει όσους δεν έχουν λεφτά να υπομένουν τον πόνο μέχρι να πεθάνουν, καλεί τον λαό να μετατρέψει την οργή και την αγανάκτηση σε συλλογική, διεκδικητική δράση. «Θα βρεθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να μας κλείσουν την πόρτα του δημόσιου νοσοκομείου μας και να μας αφήσουν βορά στα χέρια των εμπόρων της Υγείας. Διεκδικούμε νοσοκομεία πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα, δημόσια και δωρεάν», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ