Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Ενας ακόμη νεκρός εργάτης μέσα σε λίγες μέρες

Επεσε από μεγάλο ύψος ενώ δούλευε σε συνεργείο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών

Ενας ακόμη εργάτης έχασε τη ζωή του στην καθημερινή μάχη για το μεροκάματο, σε περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, αυτήν τη φορά λίγο έξω από το Αργος. Πρόκειται, μάλιστα, για το δεύτερο θανατηφόρο «ατύχημα» που σημειώνεται στον νομό μέσα σε μόνο λίγες μέρες (στο προηγούμενο είχε καταπλακωθεί εργαζόμενος από κολόνα της ΔΕΗ). Ο εργαζόμενος έπεσε από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια εργασιών εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στον χώρο της βιομηχανίας χυμών «Χριστοδούλου ΑΕ».

Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για νεαρό εργαζόμενο, «εξωτερικού» - εργολαβικού συνεργείου, που είχε βρεθεί στον χώρο για τη συγκεκριμένη εργασία από την Αθήνα.

Το περιστατικό κατήγγειλε το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, σημειώνοντας πως «τα συχνά τέτοια "ατυχήματα" δείχνουν ότι δεν πρόκειται ούτε για "συμπτώσεις" ούτε για "άτυχη στιγμή", αλλά για την παντελή απουσία ακόμα και των πιο στοιχειωδών μέτρων προστασίας, την παραβίαση κανονισμών πρόληψης». Αναδεικνύει δε ως επιπλέον αιτίες τα ωράρια - λάστιχο, τις μειώσεις προσωπικού, την εντατικοποίηση, την αποψίλωση των ελεγκτικών υπηρεσιών.

Εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου, το Συνδικάτο απαιτεί να γίνει έρευνα για τις αιτίες του δυστυχήματος και να στηριχθούν με κάθε τρόπο οι δικοί του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ