Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στους δρόμους ξανά για την Υγεία και την ακρίβεια

Από τη χθεσινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
Από τη χθεσινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
Σε θέση μάχης για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία, χωρίς επιχειρηματική δράση, με κάλυψη όλων των κενών σε προσωπικό και υποδομές, βρίσκονται οι συνταξιούχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αναδείχθηκε μέσα από την περιφερειακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων από τις πόλεις της περιοχής.

Ηδη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα συνταξιουχικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης έχει ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Φλεβάρη στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Σε περιφερειακή κινητοποίηση στην Κομοτηνή στις 21 Φλεβάρη προχωρούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αθήνα, παναττική συγκέντρωση συνταξιούχων για τα εκρηκτικά προβλήματα της Υγείας και της ακρίβειας οργανώνεται στις 13 Φλεβάρη, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Στη χτεσινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, κάλεσε τους συναδέλφους του να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη και να οργανώσουν αγωνιστικές δράσεις ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα, την πολιτική τού «όποιος έχει λεφτά ζει», όπως είπε. Σημείωσε ακόμη ότι «μόνο εμείς οι ίδιοι με τον αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε φραγμό σε αυτόν τον δρόμο». Κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα, με συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, σε συντονισμό της πάλης με το εργατικό κίνημα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης παραβρέθηκε και χαιρέτισε αντιπροσωπεία των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ, η οποία δήλωσε τη στήριξή της στον αγώνα των συνταξιούχων.

Μάλιστα, σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης προς τον αγώνα των φοιτητών, ανακοινώθηκε η οικονομική ενίσχυση από τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΤΑ, ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης και ΙΚΑ Κατερίνης. Ενώ και πολλοί άλλοι συνταξιούχοι, μεμονωμένα, ενίσχυσαν από το υστέρημά τους, προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος του κόστους μετακίνησης των φοιτητών για το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παγκρήτιο συλλαλητήριο στις 12 Μάρτη (2024-03-05 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν τις τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις (2017-05-23 00:00:00.0)
Συσκέψεις πανελλαδικά και συγκέντρωση στην Αττική (2015-03-12 00:00:00.0)
Οι συνταξιούχοι προετοιμάζονται για νέους αγώνες (2014-03-29 00:00:00.0)
Πανελλαδικός ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ κατά των αντιλαϊκών πολιτικών (2001-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ