Πέμπτη 25 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Εκχώρηση τομέων πριν τη λειτουργία!

Το Νοσοκομείο Χαϊδαρίου «θα έχει ιδιοκτήτη τον ελληνικό λαό» έλεγε με στόμφο ο υπουργός Τύπου Χρ. Πρωτόπαππας στις 22.4.2002, που το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη λειτουργία του με γιατρούς και προσωπικό του ΕΣΥ, ύστερα απ' την άρνηση των πανεπιστημιακών γιατρών σε αυτό.

Κι όμως η κυβέρνηση χωρίς να ρωτήσει τον «ιδιοκτήτη», είχε εκχωρήσει τομείς της καθαριότητας και της σίτισης σε ιδιώτες. Το αποκάλυψε χτες ο Π. Πεντέλης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στη συγκέντρωση που έγινε στο Νοσοκομείο Πατησίων. «Διαγράφτηκαν απ' τον οργανισμό 310 θέσεις για την καθαριότητα και τη σίτιση και οι τομείς αυτοί θα δοθούν σε εταιρίες» είπε ο Π. Πεντέλης, καθώς στη συγκέντρωση στο Πατησίων έγινε συζήτηση για τη μεταφορά ή όχι κλινικών πιθανά και προς το Χαϊδάρι.

Η υπουργική απόφαση με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου Χαϊδαρίου δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της «Εφημερίδας της Κυβερνήσεως» 406 της 3.4.2002 - δηλαδή 19 μέρες πριν την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Οργανισμός προβλέπει τη λειτουργία του νοσοκομείου με πανεπιστημιακές και κλινικές του ΕΣΥ, γεγονός που αποκαλύπτει πως η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους πανεπιστημιακούς είχε άλλες επιδιώξεις.

Ο Π. Πεντέλης υπογράμμισε ότι το κλείσιμο των νοσοκομείων έρχεται ως συνέπεια του νόμου 2889/2001 που αντιμετωπίζει για πρώτη φορά ισότιμα τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οπως υπογράμμισε, υπάρχει γιγάντωση του επιχειρηματικού τομέα και σε αυτούς τους σχεδιασμούς πρέπει να υπάρξουν κάποιες μειώσεις. Ετσι αρχίζουν απ' τα μικρά νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ