Πέμπτη 25 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
Ετοιμάζουν Ασφαλιστικό και για τους ναυτεργάτες

Το βάρβαρο ασφαλιστικό σύστημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τους εργαζόμενους δεν εξαιρεί τους ναυτεργάτες. Αυτό έγινε σαφές από τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη, στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες, οι οποίες ήρθαν να σβήσουν και την τελευταία αυταπάτη. Ειδικότερα την ίδια ώρα που οι ναυτεργάτες απαιτούν την κλιμάκωση των αγώνων, απαίτηση που εξέφρασαν με τη μαζική τους συμμετοχή στις δύο τελευταίες απεργίες, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με ευθύνη της νόθας πλειοψηφίας της διοίκησής της, προχτές το απόγευμα προσήλθε στο υπουργικό γραφείο για να βάλει τη σφραγίδα της στην καρατόμηση των κοινωνικοασφαλιστικών ναυτεργατικών δικαιωμάτων. Ετσι χτες ο υπουργός ανέφερε ότι μέσα από ένα ...«δημιουργικό διάλογο» ετοιμάζεται το «ασφαλιστικό πακέτο» και τα μέτρα για το ΝΑΤ. Αν και δε διευκρίνισε τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτό το «πακέτο», φρόντισε να δώσει μία γεύση, λέγοντας ότι αυτό «εντάσσεται μέσα στο συνολικό ασφαλιστικό πακέτο, στη γενική συζήτηση και διαδικασία»...

Για να «χρυσώσει το χάπι» μίλησε για αναπροσαρμογή των συντάξεων του ΝΑΤ στο 70%, χωρίς να θέσει χρονοδιάγραμμα, ενώ ειδικά για όλα όσα ετοιμάζονται σε βάρος του ΝΑΤ, το μόνο που ανέφερε είναι ότι «θα παραμείνει αυτόνομο και δε θα υπαχθεί στο ΙΚΑ».

Ομως την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται ισχυρό πλήγμα σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα υπερπρονόμια προς το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Χτες το απόγευμα είχε συνάντηση με την Ενωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, ενώ σήμερα θα συναντηθεί με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Σημειώνεται ότι οι ακτοπλόοι εφοπλιστές δε «χόρτασαν» από τα νέα υπερκέρδη που τους εξασφάλισε η κυβέρνηση, επιβάλλοντας αυξήσεις - φωτιά στα εισιτήρια των πλοίων που φτάνουν μέχρι και το 40% και ζητάνε και άλλα. Οσον αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης, ο υπουργός ανέφερε σχετικά με τις αξιώσεις των εφοπλιστών: «Μέσα στα πλαίσια μιας συγκεκριμένης οικονομικής πολιτικής, σαφώς και στηρίζουμε της ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις και εφόσον υπάρχουν τρόποι και προτάσεις που μπορούμε να εξετάσουμε, εμείς ποτέ δεν ήμασταν αρνητικοί»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίθεση χωρίς τέλος στους ναυτεργάτες για την κερδοφορία των εφοπλιστών (2018-04-18 00:00:00.0)
Πάνε να πετάξουν χιλιάδες ναυτεργάτες έξω από τα καράβια (2012-02-04 00:00:00.0)
Καλούν σε θέση μάχης τους ναυτεργάτες (2009-06-26 00:00:00.0)
Το «Κομίτι» αξίωσε η κυβέρνηση συμφώνησε (2004-10-05 00:00:00.0)
Σαράντα τέσσερα νέα προνόμια για τους εφοπλιστές (2003-11-19 00:00:00.0)
Να ετοιμάζονται ναυτεργάτες και νησιώτες... (2002-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ