Πέμπτη 25 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Δεκαήμερη αναστολή ασκήσεων

Προληπτικά είναι τα μέτρα που λαμβάνονται στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, στα πλαίσια της αντιμετώπισης του προβλήματος που έχει προκύψει με τα κρούσματα ιογενούς μυοκαρδίτιδας, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο εκδήλωσης επιδημίας στο Στρατό.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου δήλωσε χθες ότι εκδίδεται σχετική εγκύκλιος διαταγή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, μετά από συνεργασία με την Υγειονομική Υπηρεσία του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Σύμφωνα με αυτή, θα τηρηθούν αυστηρότερα οι όροι υγιεινής, ενώ θα ληφθούν και άλλα μέτρα προφύλαξης όσων υπηρετούν, από τον κίνδυνο της επιδημίας. Στόχος είπε ο υπουργός Αμυνας είναι να μην υπάρξει διάδοση του ιού μέσα στις Ενοπλες Δυνάμεις και διαβεβαίωσε ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις».

Ο υφυπουργός Λ. Αποστολίδης διευκρίνισε ότι τα προληπτικά μέτρα επικεντρώνονται κυρίως στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων «όπου η εξάπλωση, ενδεχομένως, ενός τέτοιου παθογόνου παράγοντα μπορεί να έχει μία ιδιαίτερη σημασία». Ετσι σε όλους τους Κλάδους των ΕΔ, στο Στρατό Ξηράς, στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία εκδόθηκαν σχετικές οδηγίες, ώστε να βρίσκονται τα ιατρεία και τα νοσοκομεία σε ετοιμότητα, να ανασταλούν για δέκα μέρες οι επίπονες ασκήσεις και να τηρούνται όλοι οι κανόνες ατομικής και γενικότερης υγιεινής με περισσότερη σχολαστικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ