Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Απεμπλοκή της χώρας από τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΕΕ!

Μηχανοκίνητη πορεία σήμερα στις 6.30 μ.μ.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας διοργανώνουν σήμερα μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη μετατροπή της πόλης σε πολεμικό ορμητήριο. Η πορεία θα ξεκινήσει από το πάρκινγκ του «Αλκαζάρ» στις 6.30 μ.μ.

Στο κάλεσμά τους υπενθυμίζουν ότι «το αεροδρόμιο της 110 ΠΜ λειτουργεί πλέον και ως ΝΑΤΟική βάση, μετά την υπογραφή της κατάπτυστης "Αμυντικής Συμμαχίας" μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας. (...) Στην άλλη πλευρά της πόλης, στο πλαίσιο του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς λειτουργεί το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΣΕΕΕ EU - OHQ). Αυτό το Στρατηγείο αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει την ευθύνη της ευρωενωσιακής στρατιωτικής επιχείρησης "Ασπίδες" για τα Στενά του Baabal-Mandab και τα Στενά του Ορμούζ, καθώς και τα διεθνή ύδατα στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Αντεν, την Αραβική Θάλασσα, τον Κόλπο του Ομάν και τον Περσικό Κόλπο».

Το Εργατικό Κέντρο και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, διερωτώνται: «Ποια ελληνικά συμφέροντα υπηρετούν αυτές οι επιχειρήσεις, 3.500 μίλια μακριά; Τι δουλειά έχουν οι Ελληνες αξιωματικοί και φαντάροι στην άλλη άκρη της Γης, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις;

Η επικίνδυνη εμπλοκή της Λάρισας και ουσιαστικά όλης της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια δεν γίνεται για το συμφέρον ή την ασφάλεια του ελληνικού λαού. Απεναντίας, αναβαθμίζονται τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για ακόμα περισσότερα κέρδη, ενώ την ίδια ώρα ο λαός μας ματώνει από τα μνημόνια, την ακρίβεια, την ανεργία, τους φόρους».

Καλούν τον λαό της Λάρισας να αντιταχθεί «στη μετατροπή της 110 ΠΜ σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση και στη χρήση του Στρατηγείου Λάρισας για τις επιχειρήσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Ερυθρά Θάλασσα», να δυναμώσει την πάλη του απαιτώντας:

  • Να παρθεί πίσω η επικίνδυνη απόφαση για την ανάληψη της διοίκησης της πολεμικής επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα.
  • Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας.
  • Να μη σταλούν φρεγάτα και προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ερυθρά Θάλασσα και σε κάθε άλλη αποστολή εκτός συνόρων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ