Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Να διασφαλιστεί η επικοινωνία του λαού με το Μουσείο ΕΑΜικής Αντίστασης Περιστερίου

Το περίπτερο που στήθηκε με απόφαση του δήμου μπλοκάροντας την είσοδο στο Μουσείο
Το περίπτερο που στήθηκε με απόφαση του δήμου μπλοκάροντας την είσοδο στο Μουσείο
Την απόφαση της δημοτικής αρχής της πόλης να στηθεί περίπτερο μπροστά από την είσοδο του Μουσείου ΕΑΜικής Αντίστασης Περιστερίου, δυσκολεύοντας την επικοινωνία του με τους επισκέπτες, αλλά και τη διοργάνωση εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς αγώνες του Περιστεριώτικου λαού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και σημειώνει: «Στο Μουσείο στεγάζεται η αγωνιστική ιστορία του Περιστεριώτικου λαού. Οι αγωνιστές και τα θύματα του Μπλόκου, οι νεκροί των μαχών της Παλιάς Αγοράς και του Ελαιώνα. Ο Εκτορας, ο Τζιβλές, ο Αλαγιάννης, πλήθος από μαχητές που έπεσαν μαχόμενοι για τα δίκια του Περιστεριώτικου λαού. Στο Μουσείο στεγάζονται ηρωικές μορφές, ο εκτελεσμένος λαϊκός δήμαρχος Περιστερίου Ευγένης Χαραλαμπίδης, η ηρωική ΕΠΟΝίτισσα Αννα Παρλιάρου, οι αλύγιστοι εργάτες του Κάρβουνου και του "Λαναρά", στεγάζονται όσοι στάθηκαν μπροστάρηδες στον αγώνα για τη λευτεριά του τόπου μας.

Ενοχλεί τη δημοτική αρχή, η οποία απαρτίζεται από τη συνεργασία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, τα αντιλαϊκά κόμματα, η αντιφασιστική λαϊκή πάλη και η Ιστορία, στην οποία και το Μουσείο συμβάλλει να γίνεται υλική αγωνιστική δύναμη για να ζουν λαός και νεολαία λεύτεροι και κοινωνικά απελευθερωμένοι χωρίς αφέντες και εκμετάλλευση. Και θέλουν να παρεμποδίσουν κάθε επαφή ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων με την πραγματική Ιστορία που έγραψε ο Περιστεριώτικος, όλος ο ελληνικός λαός. Ενοχλεί ότι νέοι άνθρωποι αξιοποιούν τα υλικά του Μουσείου για εργασίες τους σε σχολεία και πανεπιστήμια. Αλλά και το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους επισκέπτονται οργανωμένα το Μουσείο, για να μάθουν όσα τα επίσημα βιβλία της Ιστορίας τούς κρύβουν ή τους τα παρουσιάζουν διαστρεβλωμένα. Αποτελεί αυτή η απόφαση της δημοτικής αρχής ασέβεια στην Ιστορία της Αντίστασης και των αγώνων λαού και νεολαίας για απελευθέρωση».

Και καλεί «τη δημοτική αρχή να δώσει λύση, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί το Μουσείο του Περιστερίου εύκολα προσβάσιμο χώρο, να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, για την ανάδειξη της ηρωικής Ιστορίας που έγραψε ο λαός μας την περίοδο 1940-1949, που πολέμησε, δίνοντας ανυπολόγιστες θυσίες για την απελευθέρωση της χώρας μας από τους ναζί κατακτητές και για ένα καλύτερο μέλλον. Και είμαστε σίγουροι ότι οι λαϊκοί άνθρωποι του Περιστερίου και των άλλων δήμων της Δυτικής Αθήνας θα αγωνιστούν για να καταργήσουν αυτή τη βάρβαρη ανιστόρητη απόφαση της δημοτικής αρχής του Περιστερίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στοιχείο της αντιδραστικής ταυτότητας της ΕΕ η παραχάραξη της Ιστορίας και ο αντικομμουνισμός (2024-05-03 00:00:00.0)
«Εφυγε» ο σ. Θοδωρής Αυγέρος (2021-01-19 00:00:00.0)
Στις 27 Μάρτη τα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης» (2017-03-19 00:00:00.0)
Ερώτηση για το Ιστορικό Μουσείο «Χαρίλαος Φλωράκης» (2012-04-04 00:00:00.0)
Κάθε «μικρό» αντικείμενο, μια «μεγάλη», λαμπρή ιστορία (2007-06-24 00:00:00.0)
Στις 9 Μάη τα εγκαίνια (2007-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ