Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ως πότε η ζωή των ναυτεργατών θα διακινδυνεύεται για τα κέρδη των εφοπλιστών;

Με αφορμή τη νέα επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο

Ανακοίνωση με αφορμή την επίθεση σε πλοίο υπό ελληνική σημαία, τη Δευτέρα στην Ερυθρά Θάλασσα, εξέδωσε η Τομεακή Οργάνωση Μεταφορών Αττικής του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει, πρόκειται για «άλλο ένα περιστατικό στη μακρά λίστα των πλοίων που δέχτηκαν επίθεση, με κίνδυνο για τη ζωή των ναυτεργατών.

Αυτήν τη φορά το πλοίο ονομάζεται "Sea Champion" και είναι ένα Bulk carrier (μεταφοράς χύδην φορτίου) υπό ελληνική σημαία με Ελληνες ναυτεργάτες μέσα στο πλήρωμα, που μεταφέρει σιτηρά από την Αργεντινή για το Αντεν.

Ως πότε η ανθρώπινη ζωή των ναυτεργατών θα διακινδυνεύεται για τα κέρδη των εφοπλιστών; Φτάνει πια, ως εδώ!

Απαιτούμε ξανά από την κυβέρνηση, άμεσα, πριν αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε φέρετρα συναδέλφων μας:

Να χαρακτηριστούν εμπόλεμες ζώνες η Μαύρη Θάλασσα, η Ερυθρά Θάλασσα, τα Στενά του Αντεν και του Ορμούζ (Strait of Hormuz) και τα παράλια της Λωρίδας της Γάζας και του Λιβάνου.

Κανένα εμπορικό πλοίο να μην προσεγγίζει εμπόλεμες ζώνες.

Να κατοχυρώνεται στους ναυτεργάτες που είναι μπαρκαρισμένοι σε πλοία που πρόκειται να εισέλθουν σε εμπόλεμες ζώνες το δικαίωμα παλιννόστησης, αποκλειστικά με έξοδα της εταιρείας, ανεξαρτήτως όρων και προϋποθέσεων που μπορεί να έχουν τεθεί στη σύμβαση και του χρόνου που πέρασε από την ημερομηνία ναυτολόγησης που υπέγραψε ο ναυτικός, σε περίπτωση που το πλοίο πλεύσει προς εμπόλεμη ζώνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ