Παρασκευή 26 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Εκδηλώσεις και ψηφίσματα αλληλεγγύης

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό σήμερα, όπως και τις επόμενες μέρες:

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου - Περαχώρας διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 26 Απρίλη και ώρα 19.00 στην πλατεία ΟΣΕ μεγάλη λαϊκή συναυλία με το συγκρότημα του Γιάννη Θωμόπουλου και την καλλιτεχνική επιμέλεια του ηθοποιού Β. Καζάν, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο για μια ανεξάρτητη πατρίδα παλαιστινιακό λαό. Θα μιλήσει το μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, Γρήγορης Πετρόπουλος.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ταύρου αύριο Σάββατο, 27 Απρίλη, και οι μαθητές του 1ου και του 2ου Γυμνασίου Ταύρου θα κάνουν εξόρμηση για την οικονομική ενίσχυση των Παλαιστινίων.
  • Εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και καταδίκης της γενοκτονίας, που συντελείται σε βάρος του από τη δολοφονική ισραηλινή μηχανή, διοργανώνουν μαζικοί φορείς της Ανθούπολης, το Σάββατο, 27 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ανθούπολης (τέρμα λεωφορείων). Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν για την ειρήνη και οι ζωγραφιές τους θα σταλούν και θα εκτεθούν στα δημοτικά σχολεία της Παλαιστίνης. Θα γίνουν ομιλίες από εκπροσώπους των φορέων, ενώ θα μιλήσει και ο Ι. Σάμπρι, εκ μέρους της παλαιστινιακής πρεσβείας στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσει συναυλία.
  • Συναυλία συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης με τους «No Name» διοργανώνει η Νεανική Δράση για την Ειρήνη Καλαμαριάς αύριο Σάββατο στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου στον πεζόδρομο.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Φιλαδέλφειας διοργανώνει την Κυριακή 28 Απρίλη στην πλατεία Κέρκυρας - εργατικές πολυκατοικίες - στις 18.30 εκδήλωση αλληλεγγύης, με ομιλητές τον Δ. Καλτσώνη, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και εκπρόσωπο της παλαιστινιακής παροικίας στη χώρα μας. Θα ακολουθήσει συναυλία.
  • Η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων του Δήμου Συκεών διοργανώνει εκδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 29 Απρίλη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Οργανισμού Συκεών. Ο δήμος καλεί τους πολίτες να συνεισφέρουν για την ενίσχυση των Παλαιστινίων, προσφέροντας φάρμακα και σχολικά είδη ή ακόμα και χρήματα για την αγορά των παραπάνω ειδών. Η βοήθεια συγκεντρώνεται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Συκεών και στα γραφεία της Αντιπολεμικής Επιτροπής στην οδό Γεννηματά 1.

Ψηφίσματα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό εξέδωσαν χθες ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Κόσμου, ο Επιστημονικός Σύλλογος Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ), η Κίνηση Επιστημόνων Διανοούμενων Καλλιτεχνών Λάρισας, καθώς και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία & τον Τουρισμό, ενώ οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Ιλίου ανέλαβαν πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών για την έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, αναφέροντας χαρακτηριστικά, σε σχετικό ψήφισμά τους, ότι «δεν μπορούμε να σωπάσουμε, όταν βλέπουμε συνομήλικά μας αγόρια και κορίτσια να σφάζονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ