Τρίτη 27 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τρίτη επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση σε χώρο δουλειάς

Κινητήρια δύναμη του αγώνα η συσπείρωση των εργαζομένων στις γραμμές του, τονίζει το Συνδικάτο

Τρίτη επιχειρησιακή Σύμβαση σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών υπέγραψε την Παρασκευή το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, τη φορά αυτή με την «Κατασκευαστική Αφοί Μαραγκάκη». Προβλέπει αυξήσεις 10% για το 2024 και κατοχυρώνει μια σειρά εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη επιχειρησιακή Σύμβαση υπεγράφη με το εργοστάσιο ΕΜΕΚ στις αρχές Γενάρη και η δεύτερη με την «Κατασκευαστική Δημητρίου» στα τέλη Γενάρη.

Ανακοινώνοντας τη νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ, το Συνδικάτο τονίζει ότι ο αγώνας που δίνει για να μην εργάζεται κανείς μεταλλεργάτης χωρίς ΣΣΕ και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, για καλύτερα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, «είναι σε πλήρη εξέλιξη και τα πρώτα αποτελέσματα μας γεμίζουν αισιοδοξία για τη συνέχεια».

Κινητήρια δύναμη του αγώνα αυτού, υπογραμμίζει, «είναι η δύναμη της συσπείρωσης ολοένα και περισσότερων συναδέλφων στις γραμμές μας, η συλλογική επεξεργασία των αιτημάτων μας, που πηγάζουν μέσα από τις ανάγκες μας, και ο αγώνας που δίνουμε με αποφασιστικότητα όλοι μαζί, μια γροθιά!

Με μπούσουλα αυτά, συζητώντας την πείρα από τις μάχες μας, συνεχίζουμε και μπροστά στην απεργία της Τετάρτης 28 Φλεβάρη, τις περιοδείες και τις Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ