Τρίτη 27 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Για τις ζωές μας, κόντρα στα κέρδη τους!

Για μία ακόμα μεγάλη κινητοποίηση ετοιμάζεται η περιοχή που πέρυσι έγινε το επίκεντρο της τραγωδίας

Σε απεργιακούς ρυθμούς βρίσκονται τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλίας, οργανώνοντας ασταμάτητα την προετοιμασία για μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία. Αλλωστε, απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει 5 από τα 6 Εργατικά Κέντρα και δεκάδες σωματεία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Μάλιστα, 18 σωματεία πήραν απόφαση μέσα από Γενική Συνέλευση.

Τα μηνύματα για μαζική συμμετοχή στην απεργία έρχονται από δεκάδες χώρους δουλειάς σε όλη την περιοχή, όπου οι εργαζόμενοι συζητάνε για το πώς θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους.

Τη μαζική συμμετοχή ενισχύουν και αποφάσεις συλλόγων αυτοαπασχολούμενων. Ενδεικτικά, το ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης ν. Λάρισας πήρε απόφαση για 3ωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Παρόμοια απόφαση έχει πάρει και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας. Επίσης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας καλεί σε καθολική αποχή αύριο.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία του Βόλου, από τις 10.30 π.μ. έως τη 1.30 μ.μ., μετά από ομόφωνη απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Με τα τρακτέρ τους θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις και οι αγρότες, που σήμερα αποχωρούν από τα μπλόκα οργανωμένα και συντονισμένα, με το κεφάλι ψηλά, και συνεχίζουν τον αγώνα με άλλες μορφές.

Στα συλλαλητήρια θα συμμετάσχουν επίσης τουλάχιστον 15 φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ και το κλίμα στα σχολεία προμηνύει μαζική συμμετοχή των μαθητών. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στη συγκέντρωση που έγινε το Σάββατο στον τόπο του εγκλήματος.

Να σημειωθεί ότι στα Τρίκαλα, εκτός από την πρωινή απεργιακή συγκέντρωση τα σωματεία καλούν και το απόγευμα, στις 7 μ.μ., σε συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, από όπου θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τον ΟΣΕ.

Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της Λάρισας

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε χρέος στις 28 Φλεβάρη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της Λάρισας, όπως πριν έναν χρόνο. Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείται. Το έγκλημα στα Τέμπη δεν οφείλεται σε "ανθρώπινο λάθος" ή στην "κακιά στιγμή", αλλά ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα, με αιτίες και ενόχους. Προσπαθούν να συγκαλύψουν την εγκληματική πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων που την υλοποίησαν. Την πολιτική που τα μετράει όλα με το κέρδος».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Εργατικού Κέντρου, σε συνεργασία με το Εικαστικό Επιμελητήριο Ελλάδας και καλλιτέχνες της περιοχής: Το Σάββατο έγινε μεγάλη τοιχογραφία - καλλιτεχνικό έργο στον χώρο του εγκλήματος (βλ. σελ. 14 - 15), ενώ αύριο Τετάρτη θα τοποθετηθεί στην πλατεία του ΟΣΕ μεταλλική πλακέτα αφιερωμένη σε αυτό το γεγονός και στους ανθρώπους του χώρου που χάθηκαν. Τέλος, θα δημιουργηθεί βίντεο με εικόνες από εκείνες τις συγκλονιστικές στιγμές και κινητοποιήσεις.

Ο Γ. Σκόκας σημείωσε ακόμα ότι «η πολιτική που τα πάντα τα μετράει σε κέρδη και ζημιές είναι εδώ. Γι' αυτόν τον λόγο, τον Σεπτέμβρη πνίγηκαν και βούλιαξαν ολόκληρη η Θεσσαλία και η περιοχή της Λάρισας, μιας και οτιδήποτε έχει να κάνει με την προστασία της ζωής μας και των οικογενειών μας δεν αποτελεί προτεραιότητα για όλα τα κόμματα που υπηρετούν διαχρονικά την ίδια πολιτική, αφού δεν αποφέρει κέρδος σε αυτούς που υπηρετούν, δηλαδή στα μονοπώλια, στους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές, στη μεγαλοεργοδοσία. Συγχρόνως, εδώ στην περιοχή μας έχουν περάσει 6 μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες και μέχρι σήμερα τα μέτρα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δήμων είναι σχεδόν ανύπαρκτα σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα. Ουσιαστικές απαντήσεις, μέτρα και χρονοδιαγράμματα δεν υπάρχουν, γιατί αποβλέπουν και ελπίζουν στο να συνηθίσουμε αυτήν την κατάσταση, για να απογοητευτούμε και να παραιτηθούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ