Τρίτη 27 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΒΣΑ
Νέα διαμαρτυρία σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών

Κάλεσμα και για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση αύριο, Τετάρτη

Τη συμμετοχή τους στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις, μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, προετοιμάζουν και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών από διαφορετικούς κλάδους και περιοχές της χώρας.

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και άλλες Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σωματεία καλούν σε συγκέντρωση, αύριο, Τετάρτη 28 Φλεβάρη, στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια, ενώνοντας τη φωνή των μικρών επαγγελματιών με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τη μικρομεσαία αγροτιά.

Παράλληλα, σήμερα, Τρίτη, η ΟΒΣΑ οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας, στις 8 π.μ., στο υπουργείο Οικονομικών (οδός Καραγεώργη Σερβίας), απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό και παράταση της προθεσμίας για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές χωρίς κανένα πρόστιμο. Κι αυτό γιατί στο τέλος του Φλεβάρη εκπνέει η επίμαχη προθεσμία και η κυβέρνηση απειλεί με εξοντωτικά πρόστιμα, της τάξης των 10.000 ευρώ, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες.

Τις τελευταίες μέρες η Ομοσπονδία έχει δεχθεί εκατοντάδες καταγγελίες επαγγελματιών όλων των κλάδων, για αδυναμία διασύνδεσης του POS με τις ταμειακές τους μηχανές. «Από 01/03 είναι ορατό το ενδεχόμενο να επιβληθούν πρόστιμα 10.000 ευρώ σε χιλιάδες επαγγελματίες χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Στις καταγγελίες που γίνονται, οι συνάδελφοί μας αναφέρουν ότι ενώ έχουν γίνει αναβαθμίσεις των POS γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στην ΑΑΔΕ, στις τράπεζες και τις εταιρείες των POS χωρίς κανείς να λύνει το πρόβλημα της διασύνδεσης», σημειώνει η ΟΒΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ