Τρίτη 27 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Αμεσα να έρθει νόμος για να συνεχίσουν να εργάζονται οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή πανεργατική απεργία

Αμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται οι εκατοντάδες έμπειροι ειδικευόμενοι νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία απαιτεί η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων για την Υγεία, καθώς, όπως επισημαίνει, την Πέμπτη λήγουν οι συμβάσεις τους και απολύονται εκατοντάδες πανελλαδικά.

Παρά τις συναντήσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες τόσο με υπηρεσιακούς παράγοντες στα κατά τόπους νοσοκομεία - Κέντρα Υγείας, όπου με αγωνία θέτουν τα ερωτήματά τους οι εργαζόμενοι, όσο και στη συνάντηση με τον υφυπουργό κατά τη διάρκεια της πανυγειονομικής απεργιακής κινητοποίησης την περασμένη Πέμπτη, «όχι απλά δεν υπήρξε ανταπόκριση στην κραυγή αγωνίας και για το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων αλλά και για καίρια τμήματα των νοσοκομείων που θα "κρεμάσουν" με την αποχώρησή τους, αλλά παρουσιάστηκε ως "κανονικότητα" ότι "αυτοί εκπαιδεύτηκαν, θα πάρουν σειρά τώρα άλλοι". Αυτά στο ΕΣΥ των 30.000 κενών θέσεων νοσηλευτών», σχολιάζει η Παναττική Επιτροπή.

Ακόμη σημειώνει ότι πρόκειται για εργαζόμενους που «από την πρώτη στιγμή, παρά τη μικρή ηλικία κι εμπειρία τους, μπήκαν σαν πολεμιστές στην πρώτη γραμμή της μάχης και κάλυψαν θέσεις σε ΜΕΘ, ΤΕΠ, κλινικές, χειρουργεία (αλλά και ΚΥ), ανέλαβαν κανονικά βάρδιες με όλη την ευθύνη (κι όχι ως εκπαιδευόμενοι), στήριξαν το ΕΣΥ την πιο κρίσιμη περίοδο».

Κι όμως: «Γι' άλλη μια φορά και με αφορμή το "άνοιγμα" αιτήσεων για ειδικότητα, κανείς τους ως σήμερα δεν ξέρει αν θα συνεχίσουν να δουλεύουν».

Οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές μαζί με τα σωματεία που βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα, ζητούν το αυτονόητο: «Οχι απλά την ανανέωση των συμβάσεων των ειδικευόμενων νοσηλευτών για λίγο ακόμη», αλλά να μπει τέρμα στο «μαρτύριο της σταγόνας», με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε Υγεία - Πρόνοια! Και βέβαια, να γίνουν χιλιάδες ακόμη μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες υγείας του πληθυσμού.

Μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία

Παράλληλα, η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων καλεί αύριο στη γενική απεργία και στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια (βλ. σελ. 10 - 11). Νωρίτερα, μάλιστα, στις 8.30 π.μ., καλεί σε κινητοποίηση συμπαράστασης στις καθαρίστριες ΣΟΧ που απολύονται στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ