Σάββατο 6 Απρίλη 2024 - Κυριακή 7 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια τον αγώνα τους για ασφαλείς Μεταφορές

Με 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) την Τρίτη 9 Απρίλη απαντούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην εγκληματική πολιτική του κόστους - οφέλους, που βάζει πάνω από όλα τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με αφορμή τον θάνατο συναδέλφου τους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» την ώρα της βάρδιας.

Οι ελεγκτές κάνουν ένα επάγγελμα που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως στρεσογόνο και επιβαρυντικό για την υγεία, ειδικά υπό συνθήκες πίεσης για επιτάχυνση της ροής της εναέριας κυκλοφορίας, όπως αυτές που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στις αερομεταφορές.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του κλάδου, με απόφαση της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), διεκδικούν: Πρόσληψη ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για την πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων. Μόνιμη παρουσία γιατρού σε όλα τα αεροδρόμια και τις επιχειρησιακές μονάδες EEK. Εξοπλισμό όλων των μονάδων με φαρμακεία και απινιδωτές. Εφαρμογή στην πράξη συστήματος για τη διαχείριση και την πρόληψη της κόπωσης των ελεγκτών, καθώς και συστήματος διαχείρισης στρες λόγω κρίσιμων συμβάντων, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς. Στελέχωση όλων των βαρδιών σε όλες τις μονάδες εναέριας κυκλοφορίας με τουλάχιστον δύο άτομα.

Και ενώ με τις κινητοποιήσεις τους πιέζουν για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ίδιων και της ασφάλειας των Μεταφορών, η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κατέθεσε αγωγή σε βάρος της κινητοποίησης, η οποία ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί την Παρασκευή 5 Απρίλη, αλλά αναβλήθηκε.

Ο Φοίβος Καπερώνης, μέλος του ΔΣ της ΕΕΕΚΕ, εκλεγμένος με την ΕΣΚ, πριν ακόμα γίνει γνωστή η αναβολή της εκδίκασης, είχε δηλώσει: «Ούτε καινούργιο ούτε άγνωστο είναι το μήνυμα της κυβέρνησης ότι τίποτα δεν πρέπει να διαταράξει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ακόμα και το πιο τραγικό γεγονός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ