Σάββατο 6 Απρίλη 2024 - Κυριακή 7 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»
Διαμαρτυρία ενάντια στο κλείσιμο της Μονάδας Βραχυθεραπείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» έκανε το πρωί της Παρασκευής η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), απαιτώντας την άμεση λειτουργία της Μονάδας Βραχυθεραπείας, που παρέχει εξειδικευμένη θεραπεία για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, με ειδικό σύγχρονο εξοπλισμό.

Η Παρασκευή ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας της Μονάδας, καθώς δεν έχει αντικατασταθεί όπως θα έπρεπε το απαραίτητο μηχάνημα. Στην παρέμβαση συμμετείχαν εργαζόμενες στο νοσοκομείο και στη μονάδα, καθώς και αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Οπως κατήγγειλε η ΟΓΕ στην ανακοίνωση που μοίρασε, μία από τις ελάχιστες μονάδες βραχυθεραπείας κλείνει επειδή, με ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου, δεν εξασφαλίστηκε σύγχρονος εξοπλισμός για την αντικατάσταση της παλιότερης συσκευής, της οποίας τελείωσε ο χρόνος ζωής. Τώρα η κυβέρνηση παραπέμπει στο Ταμείο Ανάκαμψης μεταθέτοντας την επαναλειτουργία της μονάδας «στην καλύτερη περίπτωση τον Δεκέμβριο του 2024».

Αντιπροσωπεία της ΟΓΕ είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος δεσμεύτηκε για την επιτάχυνση της διαδικασίας προμήθειας νέου εξοπλισμού. Η πρόεδρος της ΟΓΕ, Χριστίνα Σκαλούμπακα, πέρα από το συγκεκριμένο πρόβλημα, ανέδειξε τη συνολική κατάσταση στην Υγεία, τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στις δημόσιες δομές, το κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων, τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. «Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ είναι πολιτική εμπορίας της Υγείας, της Πρόνοιας, των αναγκών μας», σχολίασε και κάλεσε σε νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

«Οι ασθενείς μας δεν είναι αριθμοί», τόνισε η Αλεξάνδρα Βρακά, εργαζόμενη στη Μονάδα Βραχυθεραπείας, και κατήγγειλε τη συστηματική απαξίωση του τμήματος, το οποίο σε κανονική λειτουργία πραγματοποιεί 20 θεραπείες τη βδομάδα. Υπενθύμισε ακόμα ότι η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού είχε ενταχθεί υποτίθεται σε προγράμματα και το 2017, το 2019, το 2022, χωρίς αποτέλεσμα.

«Μας αφορά όλες και όλους το συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως μας αφορά κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας», ξεκαθάρισε η Εφη Ρογκάκου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Την αποδιάρθρωση και την εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας κατήγγειλε ο Χάρης Χουρδάκης, από τη Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ