Σάββατο 6 Απρίλη 2024 - Κυριακή 7 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι συκοφαντίες πέφτουν στο κενό! Υπόθεση όλων η μάχη για τη ΛΑΡΚΟ

«Καλούμε όλο τον λαό της Εύβοιας να στηρίξει τον δίκαιο και τίμιο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ για να μείνουν το εργοστάσιο και τα μεταλλεία ανοιχτά, με τους εργάτες μέσα στις δουλειές τους», αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

«Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ δίνει κουράγιο σε όλους τους εργάτες, η ενότητά τους και η αλληλεγγύη του λαού είναι η πραγματική τους δύναμη απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης.

Το ΚΚΕ διαχρονικά στήριξε με κάθε τρόπο αυτόν τον αγώνα, αποκαλύπτοντας τα σχέδια απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ από όλες τις κυβερνήσεις, αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει η επιχείρηση για την οικονομία και τους εργαζόμενους, ξεσκεπάζοντας τα ψέματα της κυβέρνησης και άλλων δυνάμεων. Οι κομμουνιστές στο εργατικό κίνημα έχουν συμβάλει στην οργάνωση, στη διεκδίκηση, στην ενότητα, στην αλληλεγγύη των εργαζομένων.

Προκαλεί, λοιπόν, πολλά ερωτήματα η στάση συγκεκριμένου συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ (προέδρου του Σωματείου ΛΑΡΚΟ Εύβοιας) που με δημόσιες ανακοινώσεις του, την ώρα που η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της στους εργαζόμενους, επιλέγει να συκοφαντήσει με ανυπόστατες κατηγορίες τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, στέλεχος του ΚΚΕ, και τα άλλα στελέχη του στο Εργατικό Κέντρο. Αυτή η στάση του συγκεκριμένου συνδικαλιστή αποπροσανατολίζει, υπονομεύει την ενότητα των εργατών στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα.

Οι εργάτες και ο λαός της περιοχής γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη δράση και τη συμβολή των κομμουνιστών στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς. Το ΚΚΕ στήριξε με σταθερότητα και με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια τον αγώνα των εργαζομένων στα μεταλλεία και στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, ανεξάρτητα πού ανήκουν πολιτικά οι συνδικαλιστές και οι εργάτες. Το ίδιο κάνει αταλάντευτα και τώρα.

Προειδοποιούμε, όμως, ότι ο αντικομμουνισμός είναι φωτιά και δεν είναι λίγες οι φορές που "έκαψε" και αυτούς που την άναψαν. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και συνδικαλιστές να διαφυλάξουν την αγωνιστική τους ενότητα, να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, να μην επιτρέψουν την υπονόμευση του κινήματος.

Καλούμε να δυναμώσει πιο αποφασιστικά η φωνή των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς και εργοστάσιο, για να σταματήσουμε να μετράμε νεκρούς και σακατεμένους όπως στη SABO και το Ναυπηγείο, για να αυξηθεί το εισόδημα, για να ζουν οι οικογένειές μας όπως τους αξίζει! Ολοι και όλες στην απεργία στις 17 Απρίλη, μέρα διεκδίκησης και αγώνα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ