Τετάρτη 10 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Σε «στρατηγική σχέση» με το κράτος - δολοφόνο

Τη «στρατηγική σχέση» της ελληνικής αστικής τάξης με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε χτες στην Αθήνα με τον ομόλογό του από τον Λίβανο, Abdallah Bou Habib.

Για αρχή, κι ενώ η ελληνική κυβέρνηση έκανε και κάνει πλάτες στους Ισραηλινούς φονιάδες, ο Γεραπετρίτης έχυσε μια δόση από κροκοδείλια δάκρυα περί «ανθρωπιστικής καταστροφής», καλώντας σε «άμεση διακοπή των εχθροπραξιών», όπως βαφτίζεται η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, κι αυτό για «να αποτραπεί η διάχυση της κρίσης, η περιφερειακή ανάφλεξη και οι αλυσιδωτές επιπτώσεις του πολέμου», έχοντας κατά νου τις συνέπειες για τις μπίζνες. Αλλωστε, εκτός από αυτές «σε ανθρωπιστικό επίπεδο», εστίασε στις «επιπτώσεις» «και στο επίπεδο της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία βάλλεται εξαιτίας της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα και της ανασφάλειας στη διεθνή ναυσιπλοΐα».

Σε αυτό το πλαίσιο, ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έχει «αυτήν τη στιγμή δίαυλο ανοικτής επικοινωνίας με το Ισραήλ» κι αν εξακολουθεί να υφίσταται διμερής «στρατηγική σχέση» με το κράτος - δολοφόνο, ο Γεραπετρίτης απάντησε: «Βεβαίως, είμαστε σε επαφή με την ισραηλινή πλευρά, με την οποία, όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα διατηρεί μια στρατηγική σχέση. Και έχουμε την ευκαιρία τακτικά να ενημερωνόμαστε για την κατάσταση». «Προσβλέπουμε και στο σήμερα και στο αύριο των σχέσεών μας τόσο με το Ισραήλ, όσο και με τις φίλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής», πρόσθεσε, την ώρα που ρέει ποτάμι το αίμα των Παλαιστίνιων αμάχων και τα παιδιά τους λιμοκτονούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στήριξη στο κράτος - δολοφόνο και τον αρχιμακελάρη του Παλαιστινιακού λαού(2023-10-24 00:00:00.0)
Αναγνωρίζει το «δικαίωμα» του Ισραήλ να δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό!(2023-07-07 00:00:00.0)
Επιβεβαίωση των «ισχυρών δεσμών» με το κράτος - δολοφόνο(2020-01-17 00:00:00.0)
Για τη συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ στον τομέα των πληροφοριών(2019-12-12 00:00:00.0)
Λυκοσυμμαχίες και ανταγωνισμοί με απρόβλεπτες συνέπειες(2010-08-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ