Τρίτη 24 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΝΤΡΟΠΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ
Στήριξη στο κράτος - δολοφόνο και τον αρχιμακελάρη του Παλαιστινιακού λαού

INTIME NEWS

Συνενοχή στο νέο φρικτό έγκλημα που διαπράττει το κράτος - δολοφόνος σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας σηματοδοτεί η προκλητική επίσκεψη Μητσοτάκη και η συνάντηση με Νετανιάχου χτες το πρωί στην Ιερουσαλήμ.

Οπως διαχέεται από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός «εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την οδύνη του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ», ενώ «υπογράμμισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο». Παραπέρα, «επανέλαβε την ανάγκη προστασίας των αμάχων, της απελευθέρωσης των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς και της αποφυγής μιας ανθρωπιστικής κρίσης».

Στο μεταξύ, στον διάλογο των δύο πρωθυπουργών δεν ειπώθηκε το παραμικρό για τον ισραηλινό βομβαρδισμό του ελληνορθόδοξου μοναστηριού του Αγ. Πορφυρίου, όπου υπήρξαν θύματα, ούτε για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί της Γάζας με τους εκατοντάδες νεκρούς, με την κυβέρνηση να αποσιωπά και αυτά τα εγκλήματα. Αλλωστε, η στιχομυθία τους ήταν αποκαλυπτική:

«Κύριε πρωθυπουργέ, καλέ μου φίλε Κυριάκο, χαίρομαι πολύ που σε βλέπω εδώ. Πάντα λέω ότι το καλύτερο πράγμα εκτός από το να στέκεσαι στο πλευρό του Ισραήλ, είναι να βρίσκεσαι στο Ισραήλ. Στο Ισραήλ, όπως κάνεις εσύ. Εκτιμώ την αλληλεγγύη σας, της κυβέρνησής σας και του ελληνικού λαού, αυτή τη σκοτεινή ώρα. Είναι μια μάχη του πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα. Είμαστε στη μεριά του πολιτισμού και πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί απέναντι στη Χαμάς, που είναι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS)», είπε ο Νετανιάχου.

«Ερχομαι εδώ όχι μόνο ως σύμμαχος, αλλά ως αληθινός φίλος». «Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε και υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο». «Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε και να ελπίζουμε πως ό,τι και αν συμβεί, πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος. Μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξή μας, τη βοήθειά μας», απάντησε ο Μητσοτάκης στην εξοργιστική αντιφώνησή του, συμφωνώντας να χυθεί αθώο αίμα, αλλά ...όχι πολύ, ενώ ταυτόχρονα προϊδέασε για παραπέρα παροχή διευκολύνσεων, βάσεων και άλλων υποδομών στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ισραήλ, μετατρέποντας την Ελλάδα σε θύτη του Παλαιστινιακού λαού.

Σημειωτέον, ήδη από το Σάββατο, παρεμβαίνοντας στις εργασίες της «Συνόδου Κορυφής του Καΐρου για την Ειρήνη», ο Μητσοτάκης έσπευδε να βάλει «βασικό μήνυμα» της διάσκεψης ότι «όλοι καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε όλες τις εκφάνσεις της», αποδίδοντας τις «απώλειες ζωών και τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε αθώους πολίτες» στις «τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στις 7/10». Πρόσθεσε ότι η θέση της κυβέρνησης «ήταν σαφής από την αρχή: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα αλλά σύμφωνα με το Διεθνές και Ανθρωπιστικό Δίκαιο», όπως είπε, δικαιολογώντας τους ανηλεείς ισραηλινούς βομβαρδισμούς και προσπαθώντας ταυτόχρονα να βάλει ένα ...μέτρο στις εκατόμβες θυμάτων, με ευχολόγια τύπου «η συλλογική τιμωρία απαγορεύεται με βάση τους Νόμους του Πολέμου» και «υπάρχουν όρια στο τι πλήγματα μπορούν να προκληθούν σε άλλους ανθρώπους».

Τόνιζε επίσης ότι «η τρέχουσα κατάσταση ενέχει σοβαρούς κινδύνους περιφερειακής κλιμάκωσης» και ότι «μια εξάπλωση της σύγκρουσης θα έχει εκτεταμένες συνέπειες για το μέλλον ολόκληρης της περιοχής». Και τα έλεγε αυτά την ώρα που η κυβέρνηση στέλνει φρεγάτες και παραχωρεί και νέες βάσεις στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς που ταΐζουν τη φωτιά του πολέμου!

Στο μεταξύ, τη «ραχοκοκαλιά» της εμπλοκής, τα συμφέροντα και τις μπίζνες του κεφαλαίου πάνω σε ανθρώπινα κουφάρια, περιέγραφε ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα». Ξεκαθαρίζοντας ότι «με το Ισραήλ έχουμε μία στρατηγική εταιρική σχέση», ο υπουργός Εξωτερικών ξόρκιζε το ενδεχόμενο οι τελευταίες εξελίξεις να βάλουν σε κίνδυνο σχέδια όπως ο Διάδρομος IMEC (Οικονομικός Διάδρομος Ινδίας - Μέσης Ανατολής - Ευρώπης, ανταγωνιστικός προς τον «One Road - One Belt» των Κινέζων, διάδρομος που περνά μέσα από τη φλεγόμενη σήμερα περιοχή), ή τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις Ισραήλ και Αιγύπτου με Ελλάδα: «Ο μεγάλος διάδρομος Ινδίας - Μ. Ανατολής - Ευρώπης και η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ είναι έργα μακράς πνοής» και «θα πρέπει πάντως να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση για να αντιμετωπίζουμε με γρήγορα αντανακλαστικά τα νέα δεδομένα», απάντησε.

Διόλου τυχαία, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κ. Φραγκογιάννης, συνοδευόμενος από την γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Μάιρα Μυρογιάννη, έσπευσαν στο Ριάντ προκειμένου να συμμετάσχουν στο 1ο Επενδυτικό Φόρουμ ΕΕ - Σαουδικής Αραβίας και στο 7ο επιχειρηματικό φόρουμ «Future Investment Initiative». Παράλληλα θα έχουν γεύμα εργασίας με μέλη του Ελληνο-Σαουδαραβικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.

Ηθελε και Αμπάς για το ξεκάρφωμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη μόνη κριτική που μπόρεσε να αρθρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ ήταν ότι ...δεν φρόντισε να συναντήσει και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, κάτι που κατά την Κουμουνδούρου συνιστά «επικίνδυνη ρήξη με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική»!

Κανένα πρόβλημα κατά τα άλλα για τη συνάντηση με τον μακελάρη του Παλαιστινιακού λαού! Και πώς αλλιώς από τον σημαιοφόρο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΣΥΡΙΖΑ, που έσπευσε απ' τους πρώτους, με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, να βάλει την υπογραφή του στο ευρωατλαντικό φιρμάνι καταδίκης του λαού της Παλαιστίνης, που δίνει το «πράσινο φως» στο κράτος - δολοφόνο να αιματοκυλίσει τη Γάζα άλλη μια φορά. Οσο για την «εξωτερική πολιτική που παραδοσιακά ακολουθεί η χώρα μας», μάλλον εννοεί την αναβάθμιση επί ημερών της κυβέρνησής του των σχέσεων με το κράτος - δολοφόνο, όπως και το θάψιμο στα συρτάρια της ομόφωνης απόφασης της Βουλής για την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ισραηλινά σχέδια για «νεκρή ζώνη» εντός της Λωρίδας της Γάζας(2023-12-05 00:00:00.0)
Υποκρισία και επικίνδυνα σχέδια με... «ανθρωπιστικό» φερετζέ(2023-11-11 00:00:00.0)
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το μακελειό από τον κατοχικό στρατό(2023-11-10 00:00:00.0)
Μπαράζ επαφών Μπλίνκεν για την «επόμενη μέρα» της σφαγής και της κατοχής(2023-11-07 00:00:00.0)
«Ξεπλένει» για μια ακόμα φορά τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους - δολοφόνου(2023-10-19 00:00:00.0)
Απίστευτες θηριωδίες του Ισραήλ - Να μην υπάρξει καμία επίσκεψη Μητσοτάκη(2023-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ