Τρίτη 24 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες του Παλαιστινιακού λαού!

Αύριο Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. η συγκέντρωση στην Ελευσίνα, για να μη μετατραπεί σε ορμητήριο πολέμου

Διαμηνύοντας «ούτε σκέψη να δοθεί η Ελευσίνα για ορμητήριο πολέμου των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ!», σωματεία και φορείς από όλη την Αττική καλούν σε συγκέντρωση αύριο, Τετάρτη 25 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ., στην Ελευσίνα, στην πλατεία Ευμολπιδών (απέναντι από τα «Goody's»).

Με αυτόν τον τρόπο δίνουν αγωνιστική απάντηση στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στην ενεργότερη συμμετοχή στο μακελειό των λαών της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα του Παλαιστινιακού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

Απαιτούν να μην υπάρξει η παραμικρή αξιοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, όπως κάνει η κυβέρνηση, παραχωρώντας την 112 Πτέρυγα Μάχης για να μετασταθμεύσουν οι Αμερικανοί δεκάδες αεροσκάφη τους, υποστηρικτικά μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ κ.ά.

Στη συγκέντρωση με ανακοίνωσή του καλεί το ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως «πρόκειται για μια επικίνδυνη κλιμάκωση, που από τη μια μεριά θέλει να καταστήσει συνένοχο τον ελληνικό λαό στο μακελειό του Παλαιστινιακού λαού και από την άλλη μετατρέπει και την Ελευσίνα σε πιθανό στόχο αντιποίνων με όλους τους κινδύνους που αυτό ελλοχεύει».

Υπογραμμίζει ακόμη πως «η κυβέρνηση με τη συμφωνία των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στη στήριξη του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό «να μην αποδεχθούν τη μετατροπή της χώρας μας από άκρη σε άκρη σε ένα απέραντο ορμητήριο των μακελάρηδων, που δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε φρικτές σφαγές για να ελεγχθούν οι μπίζνες και τα κέρδη των πετρελαιάδων και άλλων μεγάλων συμφερόντων που κρίνονται στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Καλεί επίσης τους εργαζόμενους της Αττικής να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση απαιτώντας:

-- Καμία σκέψη για αξιοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

-- Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά». Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

-- Να σταματήσει κάθε οικονομική - πολιτική - στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα να «συνεχίσουν τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό που βρίσκεται μπροστά σε ενδεχόμενη γενοκτονία».

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στην Ελευσίνα καλεί και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την παράδοση της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα για τη μεταστάθμευση πολεμικών αεροσκαφών των ΗΠΑ, τονίζοντας πως οι εξελίξεις δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία, αλλά απότοκο της κατάπτυστης Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, για την οποία έθεσε τα θεμέλια ο ΣΥΡΙΖΑ, ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ και βρίσκει στήριξη και από τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωατλαντισμού.

Στη συγκέντρωση καλεί επίσης η Ομοσπονδία των Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.

«Η πατρίδα μας δεν μπορεί να είναι ναύσταθμος ή αεροπορική βάση πολεμικών δολοφονικών σχεδίων, ούτε στόχος αντιποίνων. Οι ματωμένες μπίζνες οικονομικών συμφερόντων και οι ανταγωνισμοί τους για το μοίρασμα της πίτας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού», σημειώνουν καλώντας στη συγκέντρωση δεκάδες συνδικάτα και φορείς.

Πιο συγκεκριμένα, το κάλεσμα υπέγραφαν έως χτες: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου ν. Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Αττικής, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών ν. Αττικής και Νήσων, Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, Σύλλογος Εργαζομένων δήμων Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας - Ειδυλλίας, Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (παράρτημα Αχαρνών - Φυλής), Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας, Ενωση ΕΒΕ Ελευσίνας - Μάνδρας, Ενωση ΕΒΕ Ασπροπύργου, Ενωση ΕΒΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου, Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Φυλής, Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας, Σύλλογος Γυναικών Ανω Λιοσίων, Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου, Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών (παράρτημα Αχαρνών - Φυλής).

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν ακόμα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων», η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, η Ενωση Γονέων Ελευσίνας, η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Δυτικής Αττικής του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ