Τρίτη 24 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Κινητοποιήσεις και πολύμορφες δράσεις

Πανό στο λιμάνι των Χανίων
Πανό στο λιμάνι των Χανίων
Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης και ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στις αμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στήριξης του Ισραήλ, οι Οργανώσεις Χανίων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανάρτησαν το Σάββατο γιγαντοπανό στο παλιό Λιμάνι των Χανίων. Το πανό έγραφε: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Εξω η Ελλάδα από τη σφαγή - Να κλείσει η βάση της Σούδας!», μαγνητίζοντας τα βλέμματα και στέλνοντας πλατιά το μήνυμα στον χανιώτικο λαό να δυναμώσει τον αγώνα του για να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού και ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας.

Παράλληλα, την αλληλεγγύη της στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό εξέφρασε η ΚΟΒ Αμφιλοχίας της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με κινητοποίηση που διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης διοργανώνουν σήμερα Τρίτη (7.30 μ.μ.) στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πόλη.

Πολύμορφες πρωτοβουλίες

Με πολύμορφες δράσεις και πρωτοβουλίες, Οργανώσεις της ΚΝΕ ανά την Ελλάδα ενημερώνουν τη νεολαία για τα γεγονότα στην Παλαιστίνη και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον πολύπαθο λαό της και το δικαίωμά του να έχει πατρίδα.

Από την εξόρμηση στην Κοζάνη
Από την εξόρμηση στην Κοζάνη
Στο πλαίσιο αυτό, η ΤΟ Μεσσηνίας της ΚΝΕ, μετά τα πανό που ανάρτησε στην Καλαμάτα, πραγματοποίησε και εξόρμηση συζητώντας με νέους για το ιστορικό του θέματος και τη θέση του ΚΚΕ για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ καθώς και για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο. Παράλληλα, καλεί το Σάββατο 28/10, στις 20.00, στον Πολυχώρο Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Καλαμάτα «Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας», όπου θα προβληθεί παλαιστινιακή ταινία.

Αντίστοιχα, το Σάββατο οι Οργανώσεις Κοζάνης της ΚΝΕ άπλωσαν πανό στην πλατεία της πόλης, έκαναν εξόρμηση και φώναξαν συνθήματα για τη λευτεριά του παλαιστινιακού λαού, ενώ το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουν τις πολύμορφες δράσεις. Εξόρμηση ενημέρωσης του λαού και της νεολαίας της πόλης πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο κέντρο της Καστοριάς.

Καταγγέλλει το κατέβασμα του πανό

Την απόφαση της Διεύθυνσης του 1ου ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής, που κόντρα και ενάντια σε αποφάσεις μαθητικών συμβουλίων του συγκροτήματος του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής, κατέβασε πανό αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που είχαν αναρτήσει οι μαθητές, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΟΒ Αγίας Παρασκευής της ΚΝΕ.

Από τη συγκέντρωση στην Αμφιλοχία
Από τη συγκέντρωση στην Αμφιλοχία
Στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων καλεί τους μαθητές «μέσα από τα 5μελή και 15μελή τους συμβούλια να πάρουν αποφάσεις στήριξης του αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα, να σταματήσει η ισραηλινή σφαγή. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους λαούς της περιοχής που δοκιμάζονται!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ