Τετάρτη 10 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ «ΧΗΤΟΣ ΑΕΒΕ»
Απαιτούν την άμεση έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ

Με νέα μαζική Γενική Συνέλευση το απόγευμα της περασμένης Κυριακής επιβεβαίωσαν οι εργάτες στο «Ζαγόρι» την απόφασή τους να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις τους μισθούς και ανθρώπινα ωράρια. Παράλληλα αποφάσισαν ότι όσο η εργοδοσία εμμένει στην επιβολή 7ήμερου προγράμματος εργασίας, δηλαδή στη δουλειά μέχρι «τελικής πτώσεως», οι εργάτες δεν θα προσέρχονται για εργασία τα Σαββατοκύριακα, αρχής γενομένης από το προσεχές.

Μάλιστα, την απόφασή τους αυτή κοινοποίησαν προχτές και στους εκπρόσωπους της εταιρείας με αφορμή την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης στην Επιθεώρηση Εργασίας στα Γιάννενα, που είχαν αιτηθεί τις προηγούμενες μέρες, απαιτώντας να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και οι προσπάθειές της να διαλύσει το σωματείο, εξαπολύοντας και προσωπικές επιθέσεις στον πρόεδρό του.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν συμπαραστάτες στο σωματείο ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, και ο Νίκος Εξαρχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και βουλευτής του ΚΚΕ.

Στην τριμερή, η διοίκηση του σωματείου μετέφερε την απόφαση των εργατών και απαίτησε την άμεση έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της εταιρείας αρνήθηκαν ότι επιδιώχθηκε παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία του σωματείου, ενώ στην εξέλιξη της συζήτησης δεσμεύτηκαν για την έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων τις επόμενες μέρες, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ