Τετάρτη 10 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Ματαίωσαν πονηριές της εργοδοσίας ενάντια στο νεοσύστατο Σωματείο

Τις μεθοδεύσεις εργολάβου σε εργοτάξιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού, που στόχο είχαν να απολυθούν ο πρόεδρος και ένα ακόμα μέλος του ΔΣ του νεοσύστατου Σωματείου στο έργο, ακύρωσαν χτες με παρεμβάσεις τους το ίδιο το Σωματείο, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και η Ομοσπονδία.

Ο εργολάβος, απευθυνόμενος στους δύο συνδικαλιστές και ελπίζοντας ότι θα ξεμπερδεύει με την οργανωμένη διεκδίκηση των εργατών, ισχυρίστηκε ότι το έργο που έχει αναλάβει σταματά γιατί έχει μπλοκάρει η χρηματοδότηση και γι' αυτό θα τους απολύσει και όταν ξεκινήσει ...θα τους ξαναπάρει. Συμπλήρωσε ακόμα ότι ανάλογη ενημέρωση θα κάνει και σε άλλους εργαζόμενους, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες από τα συνδικάτα και τελικά ματαιώθηκαν οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο καλύπτει όλες τις ειδικότητες των εκατοντάδων εργαζομένων, ανεξάρτητα από την εργασιακή σχέση και την εταιρεία που τους απασχολεί και μέλη του μπορούν να γίνουν όλοι οι οικοδόμοι, οι μηχανικοί, οι χειριστές, όλοι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες που δουλεύουν στα εργοτάξια και στα γραφεία του έργου.

Κινητοποίηση αύριο ενάντια σε εκδικητική απόλυση συνδικαλίστριας σε ΜΚΟ

Σε κινητοποίηση έξω από την έδρα της εργοδοσίας «Ευρωπαϊκή Εκφραση» (Ομήρου και Σόλωνος, Κολωνάκι) καλεί, αύριο, στις 10.30 π.μ., το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, σε συνέχεια της καταγγελίας του για την απόλυση/μη ανανέωση της σύμβασης εργαζόμενης, αντιπροέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά και ψυχολόγου σε δομή για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες.

Το Συνδικάτο σημειώνει, συγκεκριμένα, στο κάλεσμά του: «Απαιτούμε την άμεση ανανέωση της σύμβασης της συναδέλφου μας. Καμία δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης και καμία εργοδοτική πίεση στους εργαζόμενους που παλεύουν στους χώρους δουλειάς μας».

Ξανά στους δρόμους στο ΕΚΕΤΑ ενάντια στις απολύσεις

Με νέα κινητοποίηση προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, στις 8.30 π.μ., έξω από την κεντρική πύλη του ΕΚΕΤΑ, οι εργαζόμενοι στο Τεχνολογικό Κέντρο, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και απαιτώντας από τη διοίκηση να απαντήσει στο δίκαιο αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Η κινητοποίηση οργανώνεται από τα κλαδικά Σωματεία Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης (ΣΕΤΗΠ), Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας (ΣΜΤ) και Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ).

Υπενθυμίζουν ότι στον πυρήνα της «Αριστείας», στο 1ο ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα με όρους προσέλκυσης κονδυλίων, όπου συγκεντρώνεται μια από τις μεγαλύτερες πυκνότητες υψηλά εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, εργάζονται 36 ανασφάλιστοι υπότροφοι, 168 ΙΔΟΧ στην καλύτερη περίπτωση με ετήσια σύμβαση ανακυκλωνόμενη επί δεκαετίες και 942 (!) δήθεν «έκτακτοι συνεργάτες» που κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα να χάσουν τη δουλειά τους. «Αυτό δεν αποτελεί κανένα απολύτως πρόβλημα για το κέντρο, αρκεί να μην το ονομάζουμε "απόλυση" αλλά "λήξη σύμβασης"», σημειώνουν τα σωματεία και ξεκαθαρίζουν: «Δεν είμαστε "συνεργάτες"! Δεν δεχόμαστε αυτήν την παγιωμένη κατάσταση στα ερευνητικά κέντρα. Δεν δεχόμαστε να είμαστε εκείνοι που δουλεύουμε σε τόσο εξειδικευμένους τομείς και να βιώνουμε τις πιο "ελαστικές" σχέσεις εργασίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν θα περάσει ο αυταρχισμός της εργοδοσίας! (2024-03-13 00:00:00.0)
Στο κενό η προσπάθεια απόλυσης εγκύου (2023-11-15 00:00:00.0)
Συνέχεια στην αγωνιστική δράση μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού (2020-07-28 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τις απολύσεις στην Αρτα (2015-11-05 00:00:00.0)
Εμμένει στην προκλητική αδιαλλαξία η εργοδοσία (2009-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ