Τετάρτη 10 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Αναγκάζονται να πληρώσουν ακόμα και πάσχοντες με καρκίνο ή κατάγματα!

Επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις και οι καταγγελίες των υγειονομικών για τον κατήφορο των επί πληρωμή χειρουργείων

Από πρόσφατη συγκέντρωση στο ΠΑΓΝΗ ενάντια στα επί πληρωμή χειρουργεία
Από πρόσφατη συγκέντρωση στο ΠΑΓΝΗ ενάντια στα επί πληρωμή χειρουργεία
Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες από την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων από το υπουργείο Υγείας και ήδη γίνεται θρύψαλα το άθλιο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι «όποιος θέλει» θα αξιοποιεί και αυτήν τη «δυνατότητα», και ότι τάχα έτσι θα μειωθεί η λίστα της ντροπής των 100 χιλιάδων ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν.

Ετσι, μετά τις σοβαρές καταγγελίες για χειρουργεία ογκολογικών περιστατικών εκτός λίστας στο «Αττικόν», παρόμοιες καταγγελίες έρχονται και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Πιο συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείου και η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών του νομού σημειώνουν ότι τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν στο ΠΑΓΝΗ δύο επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία: Ενός ογκολογικού ασθενούς και ενός έκτακτου ορθοπεδικού περιστατικού!

Οι ασθενείς δηλαδή προφανώς εκβιάστηκαν για να αντιμετωπίσουν άμεσα το σοβαρό πρόβλημα υγείας τους, αφού είτε θα ανέμεναν στη λίστα, με πιθανώς ανεπανόρθωτες συνέπειες, είτε θα απευθύνονταν στον ιδιωτικό τομέα, είτε θα κατέληγαν στο «νόμιμο φακελάκι», όπως και έγινε.

Τα περιστατικά αναδεικνύει συγκεκριμένα η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Ηρακλείου (ΕΓΕΣΥΝΗ), σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Οι υποσχέσεις πολλές, η κοροϊδία μεγάλη. Ας περιμένατε τουλάχιστον λίγο ακόμα προτού ξεδιπλώσετε το μέγεθος της πλεκτάνης που στήνετε εις βάρος του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ας περιμένατε να κατακάτσει λίγο η "αστερόσκονη" που νομίζετε ότι τυλίγει το έργο σας. Στάχτη στα μάτια όλων μας είναι! Πλέον δεν μπορείτε να ενοχλείστε όταν μιλάμε για νομιμοποιημένο φακελάκι. Το χειρουργείο αυτό είναι η μεγάλη απόδειξη όσων σας καταλογίζουμε. Και είναι το πρώτο από τα πολλά που θα ακολουθήσουν εάν συνεχιστεί αυτό το ανήθικο μέτρο που σας κάνει περήφανους».

«Τρανή απόδειξη ότι πλέον οι ασθενείς αντιμετωπίζονται ως πελάτες!», τονίζει το Σωματείο του ΠΑΓΝΗ για τα παραπάνω περιστατικά και προσθέτει: «Εκείνο που είναι ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι εκτελώντας εντολές της κυβέρνησης και της διοίκησης και βάζοντας το ατομικό τους συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων, του υγειονομικού προσωπικού (...) οι "συνάδελφοι" αυτοί (αν επιβεβαιωθεί) δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα. Πάνω στη σπουδή τους, δηλαδή, ακύρωσαν ακόμα και τα - φαιδρά κατά τ' άλλα - επιχειρήματα του Αδωνι Γεωργιάδη περί αποφόρτισης της λίστας και βελτίωσης της πρόσβασης των φτωχών στα πρωινά χειρουργεία. Βάφτισαν τους ασθενείς πελάτες, που δεν είχαν καμία σχέση με τις γνωστές χειρουργικές λίστες αναμονής. Το κυριότερο όμως είναι ότι τώρα ο ασθενής, είτε πάσχει από καρκίνο είτε έχει υποστεί κάποιο κάταγμα, αντιμετωπίζεται ως μια απλή εμπορική συναλλαγή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ