Τετάρτη 10 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διεκδικούν να καταβληθεί άμεσα το κλεμμένο Δώρο του Πάσχα και μέτρα για την Υγεία

Μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Την άμεση καταβολή του Δώρου του Πάσχα ενόψει των γιορτών και νομοθετική ρύθμιση για την απόδοση της 13ης και της 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους, καθώς και μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας, απαίτησαν χτες για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι της Αττικής.

Σε μια μαζική και μαχητική κινητοποίηση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης την οποία πραγματοποίησαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, οι συνταξιούχοι ξεκαθάρισαν ότι δεν θα κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους, καθώς «μόνο στους δρόμους του αγώνα βρίσκονται οι λύσεις για τους συνταξιούχους» όπως τόνισε και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, για να συμπληρώσει: «Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα, γιατί όλες οι περικοπές που μας έχουν επιβληθεί ισχύουν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται στο ακέραιο. Επιπλέον, μετατρέπουν και τα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, και ενώ οι συνταξιούχοι πληρώνουν το 6% για την Υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις τους. Ακόμα και οι πεθαμένοι συνεχίζουν να πληρώνουν την εισφορά, μέσα από τις συντάξεις χηρείας!

Ληστεύουν τις συντάξεις μας, αλλά και τους μισθούς των παιδιών και των εγγονιών μας, με την ακρίβεια αλλά και με την υπέρογκη φορολογία, και μας κοροϊδεύουν ότι τα δημοσιονομικά δεν επιτρέπουν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Την ίδια στιγμή, δίνουν απλόχερα για τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και τους πολέμους. Αυτά που διεκδικούμε δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή, σε κανέναν τραπεζίτη, γιατί τα πληρώσαμε με τον μόχθο μας. Γι' αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση, αφού όλες οι κυβερνήσεις εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν με ευλάβεια τις στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που μεταξύ άλλων προβλέπουν και νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης».


«Δεν μπορούμε να θεωρούμε "κανονικότητα" να μην μπορούν να παίρνουν σύνταξη οι συνάδελφοί μας με 30 και 35 χρόνια ασφάλισης επειδή τα τελευταία χρόνια, με την κρίση και όσα ακολούθησαν, έχουν χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία», είπε στη δική του παρέμβαση ο Χρήστος Κολοβός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. «Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την "κανονικότητα" να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα, ούτε να μην μπορούν οι συνταξιούχοι να κάνουν μια βδομάδα διακοπές, όταν από τις εισφορές μας για κοινωνικό και θεραπευτικό τουρισμό προς τον ΟΑΕΕ πάνω από 40 εκατ. ευρώ βρίσκονται "παρκαρισμένα" εκεί...».

«Είμαστε εδώ γιατί τα προβλήματά μας μεγαλώνουν. Γιατί δεν αντέχουμε άλλο...», επεσήμανε η Σούλα Ακζιώτη από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου, για να προσθέσει ότι οι ανάγκες των συνταξιούχων «δεν χωράνε σε αυτό το σάπιο σύστημα».

«Με την καταιγίδα της ακρίβειας δεν βγάζουμε τον μήνα», υπογράμμισε ο Γιώργος Πεπόνης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, και κατήγγειλε ότι εκτός από τους μονοπωλιακούς ομίλους και τις τράπεζες «μας ληστεύει και το κράτος, με τον ΦΠΑ και τους άλλους αντιλαϊκούς φόρους».

Τη σημασία του αγώνα ανέδειξε στην παρέμβασή της η Γιώτα Τσακούλια, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων, και κάλεσε τους συνταξιούχους στις 17 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής απεργίας, στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (9 π.μ), όταν το ανώτατο ειδικό δικαστήριο θα εκδικάζει την υπόθεση για τα Δώρα των συνταξιούχων του 11μηνου 2015 - 2016, τα οποία μέχρι σήμερα δεν αποδίδονται.

Την πρόκληση των κυβερνητικών στελεχών να εμφανίζουν τη χώρα μας ως «μοντέλο και πρότυπο», ενώ πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχοι λαμβάνουν κάτω από 650 ευρώ σύνταξη, κατήγγειλε ο Τέλης Κάντας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικών Ταμείων, και υπογράμμισε ότι «απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στην αλαζονεία της, η μόνη εναλλακτική βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα».

«Το Δώρο του Πάσχα είναι πληρωμένο», υπογράμμισε ο Δημήτρης Ζαφειρούδης εκ μέρους των συνταξιούχων ναυτικών (ΠΕΣ-ΝΑΤ) και κατήγγειλε τη λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων, ένα έγκλημα που πληρώνουν και οι θαλασσοδαρμένοι ναυτικοί, και τη διαχρονική προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων «να σπρώξουν τον κόσμο προς την ιδιωτική ασφάλιση».

Στη σημασία της ενότητας των συνταξιούχων και του αγώνα τους αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Χριστακόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων των Σωμάτων Ασφαλείας, και κάλεσε με τις διεκδικήσεις τους να βάλουν μπλόκο στη φτώχεια.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές από δεκάδες συνταξιουχικά σωματεία.

Ακολούθησε μαχητική πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, κατά την οποία οι συνταξιούχοι με τα συνθήματά τους και τα πανό τους ανέδειξαν τις διεκδικήσεις τους.

Στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο παρευρέθηκε και ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με το κάλεσμα που απηύθυνε ο Δ. Κουμπούρης εκ μέρους της ΣΕΑ για μαζική κάθοδο στην πανελλαδική απεργία στις 17 Απρίλη και στη συγκέντρωση την ίδια μέρα το πρωί στο ΣτΕ στην Πανεπιστημίου, απαιτώντας «να αποδοθούν τα αναδρομικά των Δώρων σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς δικαστήρια και χωρίς προαπαιτούμενα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εδώ και τώρα ουσιαστικές αυξήσεις, όχι ψίχουλα! (2023-11-15 00:00:00.0)
Συνεχίζεται σήμερα η απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης (2021-04-07 00:00:00.0)
Πιο αποφασιστικά στις επάλξεις του αγώνα (2017-01-21 00:00:00.0)
Δράση σε όλη τη χώρα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης (2013-06-04 00:00:00.0)
Στην πρώτη γραμμή οι συνταξιούχοι (2011-02-11 00:00:00.0)
Ισχυρή η πρώτη απάντηση (1998-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ