Τετάρτη 10 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
Χωρίς παιδίατρο έμεινε τη Δευτέρα ολόκληρη η Φωκίδα!

Χωρίς παιδίατρο έμεινε ολόκληρη η περιοχή της Φωκίδας τη Δευτέρα 8 Απρίλη, προκαλώντας την έντονη ανησυχία των γονιών, αλλά και αναδεικνύοντας την τραγική υποστελέχωση των δημόσιων δομών Υγείας της περιοχής.

Το συγκεκριμένο γεγονός και τη συνολικότερη επικίνδυνη κατάσταση στο Νοσοκομείο Αμφισσας και τις υπόλοιπες δημόσιες δομές Υγείας καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ, αναφέροντας:

«Το "πέτυχε" και αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ: Αφησε για μια ολόκληρη μέρα τις δημόσιες δομές Υγείας της Φωκίδας χωρίς παιδίατρο, καθώς για διάφορους λόγους απουσίαζαν σήμερα και οι 4 γιατροί που υπηρετούν στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας Αμφισσας και Ιτέας. Ετσι όποιου γονιού το παιδί είχε ανάγκη ιατρικής φροντίδας, το εξέταζαν οι γενικοί γιατροί ή το παρέπεμπαν στους ιδιώτες παιδίατρους».

Σχολιάζοντας παλαιότερες αναφορές και δηλώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Αμφισσας, η ΤΕ Φωκίδας του ΚΚΕ τονίζει:

«Κατά τα άλλα "είναι εμφανής η προσπάθεια που γίνεται υπό αντίξοες συνθήκες ώστε το ΓΝ Αμφισσας να αποκτήσει τη χαμένη του αίγλη" και "προφανώς και χρειάζονται να γίνουν ακόμη πολλά, η εικόνα όμως του νοσοκομείου είναι σαφώς καλύτερη από αυτή που ήταν πριν μερικά χρόνια", όπως δήλωνε πριν ενάμιση μήνα ο εκλεκτός της κυβέρνησης διοικητής του Νοσοκομείου, προσπαθώντας έτσι να συγκαλύψει τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό. Ενδεχομένως γι' αυτή του την ικανότητα, του ανάθεσαν και τη διοίκηση και του Νοσοκομείου Λιβαδειάς. Για να μεταφέρει κι εκεί την εμπειρία που έχει αποκτήσει στην υλοποίηση των πολιτικών κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης στην εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και διάλυση της δημόσιας Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ