Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΗΠ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ «VODAFONE» - «360 CONNECT»
Στο κενό η προσπάθεια απόλυσης εγκύου

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια απόλυσης εγκύου εργαζόμενης από το franchise κατάστημα της «Vodafone» στην Ανοιξη, κάτω από την άμεση και αποφασιστική πίεση του κλαδικού Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής και του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων σε «Vodafone» - «360 Connect» και λοιπές θυγατρικές.

Υπενθυμίζεται ότι τα σωματεία είχαν καταγγείλει ότι η εργοδοσία δεν προχώρησε σε ανανέωση της σύμβασης ...όλως τυχαίως όταν έμαθε ότι η εργαζόμενη ήταν έγκυος.

Τελικά ενημερώθηκαν ότι «η εργοδοσία υποχώρησε και αναγνωρίζει τη σύμβαση της συναδέλφου ως αορίστου χρόνου». Τα σωματεία σχολιάζουν: «Τα ψέματα και οι αρχικοί ισχυρισμοί της εργοδοσίας κατέρρευσαν! Η συνάδελφος συνεχίζει κανονικά και δεν υπάρχει καμία απόλυση ή λήξη σύμβασης».

Παράλληλα, καταγγέλλουν τη στάση της εργοδοσίας της μητρικής «Vodafone», που επιχειρώντας να πετάξει από πάνω της τις ευθύνες παρέπεμπε το φταίξιμο για την απόλυση στους ...συνεργάτες της.

Η ανάκληση της απόλυσης είναι ένα ακόμα παράδειγμα, σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, που αναδεικνύει τη δύναμη της συλλογικής οργάνωσης και δράσης, η οποία, «όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση, που σε μια σειρά από Γενικές Συνελεύσεις σωματείων, εργαζόμενοι απ' όλο τον κλάδο, οι εργαζόμενοι της "Vodafone" καταδίκασαν την εργοδοσία του καταστήματος και δήλωσαν στήριξη στη συνάδελφο, έφερε αποτέλεσμα».

Στο πλαίσιο αυτό καλούν όλους τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν το παράδειγμα της συναδέλφου τους από το κατάστημα, να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, κλαδικό και επιχειρησιακά, για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η πάλη.

Σημειώνεται ότι χτες πραγματοποιήθηκε και στάση εργασίας στη «Vodafone» ενάντια σε δύο απολύσεις που είχε κάνει η εταιρεία λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί άλλη πρόσφατη κινητοποίηση με στάση εργασίας. Στο πλαίσιο της νέας αγωνιστικής πρωτοβουλίας είχε προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Νίκαιας - Ρέντη, που πήρε αναβολή για την επόμενη Δευτέρα, κατόπιν αιτήματος της εργοδοσίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις σήμερα ενάντια στις απολύσεις σε «Vodafone» και LG CNS (2020-07-23 00:00:00.0)
Να μην επιτρέψουμε καμία αρνητική αλλαγή στα δικαιώματά μας (2018-05-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2017-03-24 00:00:00.0)
Απεργούν για ΣΣΕ στις Τηλεπικοινωνίες (2015-03-04 00:00:00.0)
Το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται (2009-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ