Παρασκευή 4 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ ΣΤΗ «VODAFONE»
Να μην επιτρέψουμε καμία αρνητική αλλαγή στα δικαιώματά μας

Καταγγελία για την προσπάθεια της εργοδοσίας να εξισώσει μισθούς και δικαιώματα εργαζομένων προς τα κάτω

Το νέο χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων από τον Ομιλο «Vodafone», με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του, καταγγέλλουν οι Σωματειακές Επιτροπές του ΣΕΤΗΠ (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Αττικής) στον Ομιλο.

Η επίθεση αυτή εκδηλώνεται μέσω της ανακοίνωσης της εργοδοσίας «σε περίπου 50 συναδέλφους, που εργάζονται χρόνια στην εταιρεία με σύμβαση "Vodafone", ότι τους μεταφέρει στη θυγατρική της, "360 Connect", χωρίς προς το παρόν καμία μισθολογική αλλαγή». Ταυτόχρονα η εργοδοσία ανακοίνωσε «σε 12 συναδέλφους, που εργάζονταν έως τώρα με σύμβαση "360 Connect", ότι μετατρέπει τις συμβάσεις τους σε συμβάσεις "Vodafone", επίσης χωρίς καμία μισθολογική αλλαγή. Μόλις πριν από ένα μήνα, συνάδελφοι με συμβάσεις "Vodafone" εξωθήθηκαν σε παραίτηση για να επαναπροσληφθούν ως... εξωτερικοί συνεργάτες. Aυτές οι κινήσεις, στο φόντο της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της CYTA, αποτελούν διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος: Της προσπάθειας δηλαδή της εργοδοσίας να εξισώσει μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων προς τα κάτω».

Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας - Καμία μείωση μισθών και επιδομάτων

Οι Σωματειακές Επιτροπές σημειώνουν ότι μέχρι τώρα η εργοδοσία, έχοντας αξιοποιήσει όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο και τη μη ύπαρξη Συλλογικής Σύμβασης, κατάφερε «να μειώσει κατά πολύ τον μέσο όρο μισθού και τα δικαιώματα των εργαζομένων του Ομίλου».

Για τον συγκεκριμένο σχεδιασμό της αλλαγής συμβάσεων οι Επιτροπές επισημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι «δεν έχουμε κανένα συμφέρον να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του κεφαλαίου. (...) Εάν η τελευταία κίνηση με τις μετατροπές των συμβάσεων εξυπηρετεί το business plan της "Vodafone" για γίνει η εξαγορά της CYTA με τους καλύτερους δυνατούς για εκείνην όρους (απευθείας από τη μητρική ή από τη θυγατρική "360 Connect"), όχι απλά μας αφορά αλλά πρέπει να μας βρει και έτοιμους να απαντήσουμε!

Να απαιτήσουμε να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, να μην επιτρέψουμε να μειωθούν μισθοί, να κοπούν κι άλλα επιδόματα.

Να μην υποκύψουμε σε πιέσεις, γιατί έχουμε την πείρα και από την εξαγορά της HOL και ξέρουμε τι επιφέρουν οι συγχωνεύσεις τμημάτων, κτιρίων κ.λπ. για τους εργαζόμενους. Δεν μπορούμε λοιπόν να εφησυχάσουμε με τις τελευταίες εξελίξεις, επειδή δήθεν δεν επηρεάζουν το μισθό μας ή δεν αφορούν άμεσα εμάς αυτήν τη στιγμή. (...) Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην δεχτούν να υπογράψουν καμία μετατροπή σύμβασης, να έρθουν άμεσα σε επαφή με το κλαδικό συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, να αρνηθούν οποιαδήποτε συνάντηση με την εργοδοσία αν δε γίνει παρουσία του σωματείου. Να μη δεχτούν καμία πίεση ή απειλή ή "φιλική" νουθεσία από προϊστάμενο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ