Παρασκευή 4 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ»
Καταγγέλλει συνδικαλιστικές διώξεις εκλεγμένων

Αδικες και αναίτιες μεταθέσεις εργαζομένων από κυβερνητικούς συντονιστές σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων», επισημαίνοντας ότι οι κινήσεις αυτές αποσκοπούν στο να τρομοκρατήσουν εργαζόμενους που δεν συμβιβάζονται με την κυβερνητική πολιτική.

Η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων» καλεί την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζόμενων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους, τα Δασικά Σωματεία, να καταγγείλουν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και των εκπρόσωπων της στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ν' αποφασίσουν μαζικές διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις για να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι κυβερνητικοί συντονιστές «με πολλαπλές αποφάσεις τους, ντυμένες με διάφορες προφάσεις και προσχήματα, καθαιρούν, μεταθέτουν και διώκουν κάθε φωνή που δεν τους αρέσει πολιτικά. (...) Οι άδικες, αναίτιες και υποκειμενικές καθαιρέσεις και μεταθέσεις συνάδελφων που δεν σκύβουν το κεφάλι και δεν λειτουργούν ως δούλοι τους, οδηγούν σε νέο κατήφορο, με πιο χαρακτηριστική την για πρώτη φορά συνδικαλιστική δίωξη - μετάθεση συναδέλφισσας δασολόγου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, μέλους του ΔΣ του συλλόγου των εργαζόμενων σε αυτήν.

Η συνδικαλιστική δίωξη αυτή είναι η δεύτερη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, αφού προηγήθηκε η καθαίρεση και η διπλή μετακίνηση - δίωξη συναδέλφου εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζομένων στο υπηρεσιακό συμβούλιο και συνδικαλιστή, όπως επίσης και η δίωξη - μετακίνηση της συναδέλφισσας προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.

(...) Η κυβέρνηση έχει όλη την ευθύνη και θα αναλάβει - θέλει δε θέλει - το πολιτικό κόστος από τις αποφάσεις αυτές. Δεν μπορεί να το παίζει "Πόντιος Πιλάτος", αφού είναι γνωστές οι διαδικασίες "επιλογής" των συντονιστών».

Επισημαίνεται επίσης ότι «έχουν ευθύνη και οι πλειοψηφίες εκείνων των συνδικαλιστικών οργάνων όπως της ΠΕΔΔΥ και ορισμένων πρωτοβάθμιων συλλόγων, που με τη στάση τους στη μεγάλη μάχη της "αξιολόγησης" έγιναν απεργοσπάστες, στο όνομα τού να μην προκαλέσουν και να εξευμενίσουν την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τους Συντονιστές».

Η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων» καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν μαζικά, να βγάλουν συμπεράσματα και να αλλάξουν τους συσχετισμούς στους συλλόγους, σε βάρος του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ