Παρασκευή 4 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Σοβαρές καταγγελίες και ερωτήματα για την έκρηξη στο «CHAMPION JET 2»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα κρούουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», με αφορμή τα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με τον προχτεσινό τραυματισμό των δύο ναυτεργατών από έκρηξη στο αριστερό μηχανοστάσιο στο επιβατηγό - οχηματαγωγό ακτοπλοϊκό πλοίο «CHAMPION JET 2» της ναυτιλιακής εταιρείας «SEAJETS NE». Οι δύο ναυτεργάτες εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Τα δυο σωματεία υπογραμμίζουν: «Καθιστούμε υπεύθυνους και ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου, την κυβέρνηση, τον υπουργό Ναυτιλίας και τις υπηρεσίες του, που συνεχίζουν όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να υπονομεύουν την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, ενισχύοντας τις συνθήκες γαλέρας στα πλοία για να υπηρετούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν τα σωματεία, οι δύο μηχανικοί που τραυματίστηκαν «δεν ήταν εγγεγραμμένοι στη λίστα πληρώματος (crew list) του πλοίου, αλλά σε άλλο πλοίο της εταιρείας, το Ε/Γ- Ο/Γ "MEGA JET". Η έκρηξη στο μηχανοστάσιο έγινε μία ώρα μετά τον απόπλου από τον Πειραιά, όπου εκτελούσε το πρώτο προγραμματισμένο δρομολόγιο μετά την επισκευή και επιθεώρησή του».

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλοίο επέβαιναν 721 επιβάτες. Και παρότι συνέβη σοβαρό ναυτεργατικό ατύχημα και τέθηκαν σε κίνδυνο εκατοντάδες ζωές και η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, το υπουργείο Ναυτιλίας, στο δελτίο Τύπου του, έκανε λόγο για απλή μηχανική βλάβη, ενώ απέκρυψε τον τραυματισμό των δύο ναυτεργατών.

ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» υπογραμμίζουν ότι «προκύπτουν σωρεία αναπάντητων ερωτημάτων, για τη σύνθεση του πλοίου, τον πραγματικό αριθμό των εργαζομένων που ήταν στο πλοίο κατά την επιθεώρηση και στο δρομολόγιο», για την «έκδοση των αποδεικτικών επιθεώρησης και των ελέγχων του πλοίου».

«Απαιτούμε για άλλη μια φορά», υπογραμμίζουν, «την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΝΑ με την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του συμβάντος, την απόδοση των ευθυνών, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αποζημίωση των τραυματισμένων ναυτεργατών και την έγγραφη ενημέρωσή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ