Παρασκευή 4 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταδίκη συνδικαλιστών μετά από μηνύσεις της εργοδοσίας

Την καταδικαστική απόφαση σε βάρος μελών του, μετά από μηνύσεις των ιδιοκτητών και στελεχών της εταιρείας «AMCROM Ρωμανάς Κ. - Μυλωνάς Α. & Σια ΟΕ», καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, το Γ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με πρόεδρο την Χρ. Γκούμα και εισαγγελέα την Μ. Λάτσινου, καταδίκασε χτες τους συνδικαλιστές Νικ. Τουτουντζάκη και Μιχ. Παγιατάκη σε φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή, με την κατηγορία της πρόκλησης ελαφριάς σωματικής βλάβης, μετά από μήνυση του ενός ιδιοκτήτη της εταιρείας. Οι συνδικαλιστές έχουν ασκήσει έφεση.

Οι εργαζόμενοι στην εν λόγω επιχείρηση (αλουμινάδικο στην περιοχή του Περιστερίου) βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις από το 2011, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων από την εργοδοσία, με στάσεις εργασίας, επίσχεση, συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις. Το Συνδικάτο βρισκόταν καθημερινά στο πλευρό τους, συμμετέχοντας στον πολύμηνο και πολύμορφο αγώνα τους. «Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2011 μέχρι και σήμερα η εργοδοσία αρνείται πεισματικά να καταβάλλει τα οφειλόμενα, παρ' όλες τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν περίτρανα τους εργαζόμενους», τονίζει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του.

Η μήνυση του εργοδότη, μέρος μιας ολόκληρης βιομηχανίας ανάλογων μηνύσεων σε βάρος εκπροσώπων του Συνδικάτου και εργαζομένων, είχε κατατεθεί στις 22/2/2012. Τη μέρα εκείνη, στο πλαίσιο της καθημερινής τους δράσης, οι συνδικαλιστές βρίσκονταν στο πλευρό των εργαζομένων, εκφράζοντας την ταξική τους αλληλεγγύη. Παρότι η κατηγορία πως επιτέθηκαν στον εργοδότη καθόλου δεν αποδείχθηκε κατά τη διαδικασία, οι συνδικαλιστές καταδικάστηκαν.

«Για μια ακόμα φορά οι μηχανισμοί του αστικού κράτους, της κυβέρνησης και της "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης καταδικάζουν χωρίς επιβαρυντικά στοιχεία την τίμια και ταξική δράση αγωνιστών, συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και επιβραβεύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία», αναφέρει το Συνδικάτο και διαβεβαιώνει ότι αν και έχει επανειλημμένα βρεθεί «στο στόχαστρο ανάλογων χαλκευμένων κατηγοριών και αποφάσεων δικαστηρίων», δεν κάνει πίσω από την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπαράζ διώξεων κατά συνδικαλιστών (2013-09-21 00:00:00.0)
Η κατρακύλα δεν έχει πάτο... (2005-11-26 00:00:00.0)
Εντείνεται η εργοδοτική τρομοκρατία στον κλάδο (2005-03-11 00:00:00.0)
Για "εγκλήματα" παραπέμπονται συνδικαλιστές! (1997-11-05 00:00:00.0)
"Κράτος εν κράτει"! (1996-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ