Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Για "εγκλήματα" παραπέμπονται συνδικαλιστές!

Δίωξη κατά τεσσάρων μελών της Ενωσης Λιθογράφων άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γ. Βαβέτσης, μετά από μήνυση της εταιρίας "Δραγούνης"!

Σε μια προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, τέσσερα μέλη της διοίκησης της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων,οδηγούνται στο δικαστήριο από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Γ. Βαβέτση - μετά από σχετική μήνυση του Κ. Δραγούνη, ιδιοκτήτη της ομώνυμης εκτυπωτικής επιχείρησης - επειδή αντέδρασαν στις αντεργατικές και παράνομες ενέργειες του συγκεκριμένου εργοδότη! Πρόκειται για τον Δ. Δρακόπουλο, πρόεδρο της Ενωσης, Δ. Χαρό, γραμματέα, Σ. Παπαγεωργίου αντιπρόεδρο και Χ. Βαλαβανίδη μέλος της διοίκησης.

Στις 28 Σεπτέμβρη του 1995 συνδικαλιστές και εργαζόμενοι ήταν στο χώρο της επιχείρησης και διαμαρτύρονταν, γιατί ο εργοδότης δεν πρόσφερε εργασία σε εργαζόμενους, επειδή αυτοί ζητούσαν τα δεδουλευμένα και την ίδια στιγμή στη θέση τους είχε φέρει ωρομίσθιους έκτακτους και χωρίς ασφάλιση για να εργαστούν.

Ο εισαγγελέας καλεί τους συνδικαλιστές να εμφανιστούν την 1η Δεκέμβρη στο Ε' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για να δικαστούν με την κατηγορία ότι "με περισσότερες πράξεις τέλεσαν περισσότερα εγκλήματα"!

Κατά το κλητήριο θέσπισμα, τα "εγκλήματα" αυτά είναι: Κατάγγειλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών και μήνυσαν την εταιρία ότι απασχολούσε παράνομα ανασφάλιστους και ότι έκανε λοκ άου. Με την καταγγελία τους αυτή, "μπορούσαν - σημειώνεται - να βλάψουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην παθούσα εταιρία"!Ειδικότερα οι δυο πρώτοι συνδικαλιστές κατηγορούνται ότι έκαναν το "έγκλημα" να μπουν στο χώρο της επιχείρησης, παρά την απαγόρευση. Να σημειωθεί ότι κανείς εισαγγελέας δε βρέθηκε για να κινήσει την αυτόφωρο διαδικασία σε βάρος του εργοδότη για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων πολλών μηνών στους εργαζόμενους!Να σημειωθεί, ακόμα, ότι εδώ και ενάμιση χρόνο ο εργοδότης δεν προσφέρει αντικείμενο εργασίας σε 32 εργαζόμενους, ενώ όποτε το "θυμηθεί" τους δίνει και ένα μικρό τμήμα των δεδουλευμένων που τους οφείλει απ' τα προηγούμενα χρόνια! Απ' τις αρχές Ιούνη έχει κηρύξει πτώχευση και την ίδια στιγμή έχει ανοίξει νέα εταιρία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ